Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност главния секретар на Държавната

...
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност главния секретар на Държавната
Коментари Харесай

Спецсъдът отстрани от длъжност главният секретар на ДАБЧ

Специализираният углавен съд в профил от служба основния секретар на Държавната организация за българите в чужбина Красимир Томов.
 Бившият началник на ДАБЧ излиза от ареста против 100 000 лева  Иззеха половин милион лв. от касата на основния секретар на ДАБЧ
Той е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от някогашния началник на Агенцията Петър Харалампиев, издавала удостоверения за български генезис на чужденци против възнаграждение. 

В банкова каса, до която е имал достъп единствено Томов, бяха открити пари в разнообразни валути, равняващи се на близо 600 000 лв.. 

Искането за отстраняването на Томов от служба е импортирано от Специализираната прокуратура, откакто мярката му за неотклонение бе смекчена на „ Парична гаранция “ в размер на 10 000 лв..

Специализираният углавен съд е приел изцяло доводите на обвиняването за това, че заеманата от него служба разрешава той да влияе на чиновници в организацията (които са и очевидци по досъдебното производство), както и да заличава доказателства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР