Специализираният наказателен съд остави без уважение искането на Иван Тодоров,

...
Специализираният наказателен съд остави без уважение искането на Иван Тодоров,
Коментари Харесай

Шефът на ТАД груп отново заяви пред съда, че е с чиста съвест, но не излезе на свобода

Специализираният углавен съд остави без почитание настояването на Иван Тодоров, притежател на „ ТАД Груп “, за смяна на мярката му от най – тежка “задържане под стража” в по-лека, заяви кореспондент на NOVINI.BG.

От Прокуратурата оспориха настояването на Тодоров с претекстовете, че той е обвинен по две тежки закононарушения, за които наказването е отнемане от независимост, има опция да се укрие и да извърши друго закононарушение, което се състои в това да повлияе върху разпитваните очевидци.

Шефът на "ТАД Груп " остава в ареста

Защитата на Тодоров – юрист Ина Лулчева и юрист Георги Стефанов обясниха, че задържането е непозволено, даже репресивно, няма събрани задоволителни доказателства по повдиганите му обвинявания, а в събраните до този миг такива не може да се направи обосновано съмнение, че Тодоров е причинител на действието, няма по какъв начин той да повлияе на разпитаните очевидци или да се укрие.

Адвокатът на Иван Тодоров: Подготвили сме искове за 7-цифрени суми

Те подсетиха, че Тодоров е с чисто правосъдно минало е.

Самият обвиняем – притежател на „ ТАД груп “, съобщи пред съда, че е с чиста съвест и не е направил никакво закононарушение

След като чу страните, съдът остави Тодоров в ареста, като подсети, че той в действителност може да повлияе на очевидците по делото, само че разясни, че няма доказателства, че може да се укрие.

Припомняме ви, че Иван Тодоров е обвинене в подбуждане за кибертероризъм, а от септември му е повдигнато и ново обвиняване - за проведена незаконна група с користна цел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР