Специализираният наказателен съд не даде ход на разпоредителното дело за

...
Специализираният наказателен съд не даде ход на разпоредителното дело за
Коментари Харесай

1 млн. лв. гаранция за Бобоков за опасните отпадъци, съдът не даде ход на делото

Специализираният углавен съд не даде ход на разпоредителното дело за рисковите боклуци, по които подсъдими са някогашният зам.-министър на Министерство на околната среда и водите Красимир Живков, предприемачът Атанас Бобоков и още 4 души.

Съдът промени мярката за неотклонение на Бобоков, като избраната му по-рано парична гаранция бе понижена на 1 млн. лв..

На 8 февруари 2021 година Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт в Специализирания углавен съд по делото за нерегламентирано ръководство на рискови боклуци. Предадените на съд са шестима души – Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Васил Коцев, някогашният зам.-министър на Министерство на околната среда и водите Красимир Живков, Николай Миховски и Ирена Христова. Делото беше разпределено на инцидентен принцип на ръководителя на Специализирания углавен съд Мариета Райкова. Още през ноември 2020 година Апелативният спецсъд наложи парична гаранция на Бобоков в размер на 2 000 000 лв..

Днес трябваше да бъде даден ход на разпоредителното съвещание по делото за нерегламентирано ръководство на рискови боклуци, длъжностни, данъчни и други закононарушения, само че това не се случи поради отсъствие на един от шестимата подсъдими.

Съдът назначи съдебно-медицинска експертиза, която би трябвало да откри какво е настоящото здравословно положение на този обвиняем, дали то е било основателна спънка за неявяването му и може ли да попречи на присъединяване му и в други съвещания.

Съдът се произнесе през днешния ден и по претенции на бранителите на Николай Миховски и Атанас Бобоков за анулация на възбраната да напущат рамките на страната. Той не анулира тази мярка, само че позволи на двамата да пътуват, в случай че се постанова, до идващото съвещание по делото. То е планувано за 21 септември 2021 година
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР