Специализираният апелативен съд остави за постоянно в ареста кмета на

...
Специализираният апелативен съд остави за постоянно в ареста кмета на
Коментари Харесай

Специализираният съд остави кметицата на Младост в ареста

Специализираният апелативен съд остави за непрекъснато в ареста кмета на ж.к. " Младост " Десислава Иванчева. Мярката бе доказана и за зам.-кметицата Биляна Христова - Петрова и Петко Дюлгеров - някогашен кмет на " Младост ", който направи признания, че е бил медиатор в уреждането на рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин.

Решението на съда е дефинитивно.

Преди това, прокурорът по делото Илиян Рангелов изнесе детайлности в правосъдната зала от диалози, записани със специфични разследващи средства, уличаващи Иванчева.  " Поставили сме го на колене, да си заплати! Няма да му пусна преписката ", гласи един от записите на Иванчева, представени от прокурора.  Записът е на неин диалог с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров и в него си засяга изнудвания предприемач Александър Ваклин пред съучастниците й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Прокурор Рангелов акцентира, че прокуратурата има още доста на брой доказателства, които уличават тримата в закононарушение.  Сред тях са записи от камери в кафе " Мементо ", на които се вижда, че посоченият за изнудван вложител Александър Ваклин предава пакет, завит с бял лист, на Дюлгеров. Същият бял лист е открит в служебната кола на Иванчева по време на задържането, уточни прокурорът.

Други видеозаписи, за които прокурорът приказва, са тези от срещата на Дюлгеров с Иванчева и Петрова в кафето на градинката " Кристал ". 

От прокуратурата настояха съдът да задържи и тримата в ареста. Адвокатът на Иванчева Марковски изиска клиентката му да бъде неотложно освободена с аргумента, че тя в никакъв случай не се е срещала с Ваклин и не му е желала 500 000 евро рушвет, с цел да му издаде известие за градеж.

Защитата на другите двама обвинени Петрова и Дюлгеров изиска те да бъдат пуснати на независимост против обещанието, че няма да пречат на следствието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР