Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група за данъчни измами, ощетила бюджета с над 900 000 лв.

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против четири лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на закононарушения против данъчната система (по член 255 от НК).

Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че групата е работила на територията на гр. София и гр. Николаево, област Стара Загора, като ощетила държавния бюджет с над 900 000 лева изискуем, само че невнесен Данък добавена стойност.

Предадените на съд осъществявали комерсиална активност в страната с горива (газ, нефт и петролни продукти) посредством следено от тях сдружение, офшорна благосъстоятелност. Горивата дошли като вътрешнообщностни доставки от страни в Европейски Съюз, за които получателят не дължи налог добавена стойност.

За да осъществят по-голяма облага и да станат по-конкурентноспособни на пазара, участниците в групата почнали да внасят горива не от името на действително настоящото комерсиално сдружение, а на основани и следени от тях компании от вида „ изчезнал търговец “.

Впоследствие кухите сдружения симулирали писмено продажби към действителния адресат. Това давало опция на действителния адресат на горивата да приспада данъчен заем по издадените фактури.

За да се прикрие лъжливата скица, горивата и петролните артикули, предмет на вътрешнообщностно придобиване, били влагани по документи в данъчен склад, благосъстоятелност на сдружението действителен адресат.

Предстои Специализираният съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР