Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата предаде на съд прокурор от Добрич за злоупотреба със служебно положение и лъжесвидетелстване

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против прокурора от Окръжна прокуратура – Добрич Румяна Желева за извършване на две закононарушения.

Първото е за това, че на 30 юни 2012 г, като длъжностно лице, тя употребила служебното си състояние (представяйки се като прокурор пред служители в Първо районно управление (на МВР) " Полиция “ - Добрич), с цел да прекрати почнала инспекция на брачна половинка й, спрян от служителите на реда във очевидно нетрезво положение.

Мъжът отказал на чиновниците на Министерство на вътрешните работи инспекция за алкохол, оказало се, че няма и нужните документи в себе си – легитимирал се само с международен паспорт. След негово позвъняване по телефона на мястото пристигнала брачната половинка му. Представила се със служебното си качество и попитала дали може да направи нещо, с цел да няма последици за съпруга й. Носела и документите му.

След повторна покана от служителите на реда за алкохолна инспекция с дрегер, мъжът станал нападателен, хванал единия от служителите на реда за ръката, нанесъл му удар с юмрук в гърдите, отправял закани и обиди. Наложило се идването на втори полицейски екип, след което бил арестуван с белезници и отведен в Районното управление.

В хода на формираното досъдебно произвеждане по случая, по свое желание (макар да не е длъжна да свидетелства за член от семейството) брачната половинка на три пъти дала лъжливи показания като очевидец пред проверяващи и съдебни органи в Добрич, Варна и Разград. Започналото в Добрич следствие по него продължило в Разград  заради служебното състояние на брачната половинка.

Досъдебното произвеждане против прокурорката от Окръжна прокуратура - Добрич е формирано през 2015 година в Софийска градска прокуратура и приключва с обвинителен акт. Съгласно новите пълномощия за следствие на магистрати, делото е изпратено в Специализираната прокуратура.

Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително заседание.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР