Специализираната прокуратура ще внесе днес в Специализирания наказателен съд искане

...
Специализираната прокуратура ще внесе днес в Специализирания наказателен съд искане
Коментари Харесай

Съдът ще решава дали да остави кмета на "Младост" в ареста

Специализираната прокуратура ще внесе през днешния ден в Специализирания углавен съд искане за налагане на ограничения за процесуална насила на зрелищно арестуваните във вторник кмет на " Младост " Десислава Иванчева, заместника ѝ Биляна Петрова и мъжа, който съгласно проверяващите е влезнал в ролята на медиатор при взимане на подкупа от строителен вложител. Това се разбра от думите на представителя на спецобвинението Даниела Начева пред " Дневник " след питане за повдигнатите им обвинявания.

" Обвинение е повдигнато на три лица за рушвет в изключително огромни размери. Всеки от тримата арестувани има друга форма на присъединяване в закононарушението. Утре сътрудниците ще внесат ограниченията ", бе формалният коментар на Начева.

Очаква се прокуратурата да изиска най-тежката мярка за неотклонение - непрекъснат арест за Иванчева и заместничката ѝ Петрова, която е упрекната като неин помощник.

Все още не е известно какво ще желае съдът за третия арестуван - медиатора, който също е упрекнат за помощник към подкупа. Според информация на БНР медиаторът е някогашният областен кмет Петко Дюлгеров. Посредникът е направил саморъчно цялостни самопризнания, съобщи през вчерашния ден шефът на профилираната прокуратура Иван Гешев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Разследването против кмета на "Младост " (18)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР