Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група за издаването на златни

...
Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група за издаването на златни
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата подхвана Златните паспорти, разследва ор...

Специализираната прокуратура проверява проведена незаконна група за издаването на златни паспорти на чужденци против подкупи. Това заяви на брифинг представителят на институцията Христо Кръстев.

Досъдебното произвеждане е по сигнала на Движение за права и свободи, който беше импортиран през вчерашния ден. Прокурори и следователи са влезнали в министерството на стопанската система, министерството на правораздаването, дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи и Българската организация за вложения. Прокурор Кръстев означи, че чиновници на организацията вероятно са взели участие в незаконната група.


" От тази активност могат да пострадат ползите на България. Ще бъдат известени Европейската комисия и Европейският парламент ", сподели той.

Златните паспорти за чужденци станаха тематика в последните седмици с двата законопроекта за анулацията им. По комплицирана процедура чужденци влагат пари в България и получават поданство от 2013 година насам. Сега на ДАНС е предоставено да ревизира произхода на парите, както и придвижването им откакто вложителите получат българските си документи, с които могат да пътуват свободно в Европейския съюз.

По следствието на Специализираната прокуратура ще се ревизират всички издадени златни паспорти, както и тези, които са в процедура.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР