Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие
Коментари Харесай

Трима отиват на съд за акцизни стоки без бандерол

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност три лица за присъединяване в проведена незаконна група за преправка и разпространяване на акцизни артикули без бандерол (нарязан тютюн), оповестяват от обвиняването.

Те бяха арестувани на 15 септември 2020 година в София при профилирана интервенция на чиновници от Главна дирекция „ Гранична полиция “ под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на дейностите по следствието бяха претърсени употребени от участниците жилища и коли в гр. Пловдив, гр. Първомай, гр. Гоце Делчев, с. Абланица и София. Иззети бяха близо 100 кг нарязан тютюн, квалифициран за продажба, 280 кг тютюн листна маса, две машини за нарязване, електронни везни, бележници със описи на клиенти.

Според събраните досега доказателства групата е работила от август 2019 г.  Разполагала е с мрежа от непрекъснати клиенти, на които е доставяла мечтаните количества с куриерски колета или с автомобил по адреси. Тримата упрекнати за присъединяване в незаконното съдружие са арестувани в миг преди да извършат следващата доставка. В багажника на употребения от тях за задачата автомобил са открити и конфискувани 30 кг нарязан и пакетиран тютюн.

Днес, 18 септември 2020 година, Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР