Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност пет лица за участие
Коментари Харесай

Арестуваха петима за трафик на проститутки

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност пет лица за присъединяване в проведена незаконна група за набиране, склоняване и трафик на дами за полова употреба от България в Гърция.

Групата е обезвредена на 12 март 2020 година при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под управлението и надзора на Специализираната прокуратура.

На три адреса в Плевен и един в София, както и от банкови сейфове, употребени от участниците, са конфискувани документи, свързани с незаконната активност, компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хиляди лева в друга валута (50 хиляди евро, 40 хиляди $, 170 хиляди лева.), към 1 кг златни украшения и други доказателства. Иззети са и 4 автомобила, от които два Мерцедеса, клас S и SLS, Ауди RS6 и Рейндж Роувър Евок.

Според събраните доказателства участниците в групата освен набирали и склонявали дами от България да проституират в Гърция, само че и ги транспортирали там и направлявали активността им на място.

На всички участници в групата са избрани ограничения за неотклонение „ Парична гаранция " в размер на по 20 000 лв.. На един от участниците в групата, който трайно обитавал в Гърция, е наложена възбрана да напуща страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР