Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 8 души за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 8 души за участие
Коментари Харесай

Две наркогрупи са хванати в София и Сливен. Помагал им аптекар |

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 8 души за присъединяване в две взаимно настоящи проведени незаконни групи за произвеждане и разпространяване на амфетамини и метамфетамини.

Четирима от едната от групите, работили в София, са арестувани на 10 февруари в столицата. Двама от тях са братя, македонски жители. При профилирана полицейска интервенция на ГДБОП двамата българи са хванати в миг на продажба на 1 кг амфетамин.

Недалеч от мястото на полицейската акция са открити другите двама от групата. Единият от тях е арестуван, другият пробва да се укрие, само че скоро е заловен на бензиностанция.

Доказателствата сочат, че групата е работила от началото на 2021 година и е разпространявала амфетамини и метамфетамини най-вече в столицата.

Има данни, че участниците сами „ готвели “ амфетамини, само че и се „ зареждали “ от друга незаконна група, настояща на територията на Сливен, която се занимавала и с произвеждане. Установено е, че притежател на аптека от Сливен ги е снабдявал с лекарства – суровина за произвеждане на метамфетамин и амфетамин.

Сливенската група е обезвредена също на 10 февруари. Задържани са четирима, всичките осъждани. При обиските са открити опиати, пари, оръжие и предмети, наподобяващи културно-исторически полезности.

Всички са арестувани за 72 часа. 

От думите на ръководителя на спецпрокуратурата Валентина Маджарова се разбра, че СП е приобщила материалите на ГДБОП, свързани с депутата Делян Пеевски, към почнала към този момент кореспонденция. Тя напомни, че държавното обвиняване се самосезира по същия сигнал на съдружие " Боец ", оповестен в медиите. В момента се прави персонална инспекция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР