Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 4 лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 4 лица за участие
Коментари Харесай

Обвиниха четирима души от група за наркоразпространение в Елин Пелин /снимка/

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 4 лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в Елин Пелин и района. Това оповестиха от спецпрокуратурата.
Участниците бяха арестувани на 3 декември 2019 година при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура и ТС БОП – София област.
При осъществените персонални обиски на упрекнатите и при претърсванията на употребените от тях 7 адреса и коли са открити и конфискувани 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в разнообразни разфасовки, готови за разпространяване на черния пазар. Иззети са също електронни везни, мобилни телефони, с които участниците са поддържали контакт, пари в брой. Групата е арестувана директно след „ зареждане “ с наркотични субстанции на едро, преди те да бъдат разпределени сред дилърите. Според събраните досега доказателства тя е работила от октомври 2018 година, като се е снабдявала с опиати (предимно марихуана и амфетамини) от снабдители на едро от София.
На трима от упрекнатите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за всеки от тях. Заради тежко здравословно положение на четвъртия участник в групата е избрана парична гаранция в размер на 3000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР