Специализираната прокуратура поиска от съда по 15 години затвор за

...
Специализираната прокуратура поиска от съда по 15 години затвор за
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска по 15 години затвор за Иванчева, Петрова и Дюлгеров

Специализираната прокуратура изиска от съда по 15 години затвор за Десислава Иванчева, някогашен кмет на регион ”Младост ”, нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.
Пледоарията на държавното обвиняване продължи близо 4 часа и завърши доскоро. Това,което вбеси публика бе, че обвинителите четяха извънредно постепенно и непрестанно повтаряха тезите си. Според тях Иванчева е главният причинител в настояването на рушвет в размер на 1917 минимални работни заплати, което прави 979 915 лв., както и приемането на рушвет в размер на 268 минимални заплати или 136 908 лева, съобщи кореспондент на Фрог.

Любопитното е, че в ревюто си прокуратурата не се обоснова на нето едно СРС. Припомняме, че след акцията по задържането на двете кметици през април 2018 година заместник-главният прокурор Иван Гешев се хвалеше, че има доста СРС-та.

Един от обвинените, Петко Дюлгеров, апетитен като медиатор при предаване на подкупа, се отхвърли от показанията си, дадени в досъдебната фаза, като изясни, че той е бил притискан.

На днешното съвещание прокуратурата твърди, че неговите пояснения за напън са несъстоятелни и това е била защитната му теза.

Очаквайте детайлности!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР