Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха група за компютърни измами, като

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха група за компютърни измами, като
Коментари Харесай

Криптовалута за 5 млн. лева е иззета при акция срещу компютърни измамници

Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха група за компютърни измами, като e " конфискувана " и криптовалута за към 3 милиона $ - към 5 млн. лв. при претърсвания на компютри, употребени от разследвани българи.

Повдигнати са обвинявания на трима души, откакто на 22 ноември са конфискувани употребени от тях компютри и флашпамети, хардуерни портфейли, бележници с данни за голям брой сметки на съществуващи и несъществуващи физически лица, които са употребявани в противозаконната скица за придобиване на криптовалута. Иззет е и лек автомобил на стойност 60 000 лева, платен с пари от незаконната активност.

Открити са също голям брой цифрови комбинации - кодове за достъп до съответни платформи, предлагащи услуги за предпазване и придобиване на криптовалута, както и за достъп до хардуерни портфейли (места за предпазване на криптовалута).

Тримата упрекнати са работили извънредно професионално и подмолно. Използвали са новаторски механизми, профилирани софтуери и най-много, високи компютърни знания в региона на търговията с криптовалута.

Двама от упрекнатите са с ограничения за неотклонение " Здържане под стража ", а третият е с " Парична гаранция " от 50 000 лв.. На този стадий повече информация не може да бъде предоставяна. Образуваното в края на юни 2018 година досъдебно произвеждане по случая и резултатите от следствието нямат аналог както в България, по този начин и в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР