Специализираната операция с наименование „Malpica-Órdago” е проведена на територията на

...
Специализираната операция с наименование „Malpica-Órdago” е проведена на територията на
Коментари Харесай

Разбиха международна организирана престъпна група за незаконно производство на цигари

Специализираната интервенция с название „ Malpica-Órdago” е извършена на територията на Кралство Испания на 18 февруари, заяви NOVA.

Успешната реализация е на чиновници на Националната полиция и Службата за митнически контрол на Испания, взаимно с Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност” към Министерството на вътрешните работи на България.

В резултат е разрушена проведена незаконна група, открита в Испания.

Тя е разполагала с незаконно съоръжение в провинциите Сарагоса, Гуадалахара и Мадрид, а индустриалната й мощ е с най-високия потенциал за произвеждане на цигари в Европа.

В хода на дейностите са арестувани общо 20 души от друга народност.

Ръководителят на групата и виновното лице за производството са български жители.

Поддръжката на оборудването е осъществявана от колумбийски жители, а индустриалният цикъл е реализиран от украински жители.

При осъществените редица претърсвания както в индустриални постройки, по този начин и на домашни адреси са открити и конфискувани: 264 000 кутии цигари, 1680 кг нарязан тютюн, 5740 кг стрипс тютюн, 206 рола хартия за цигари, 424 320 филтъра за цигари, 150 рола алуминиево фолио за вътрешността на цигарени кутии, 259 рола за вътрешността на кутиите, 171 рола полипропилен, 43 бидона лепило, 325 кашона с неустановен брой картонени елементи, машина за рязане на тютюн, тръба за изсушаване/овлажняване, машинка за стесняване на цигари, машина за сглобяване на филтри, машина за пакетиране на цигари, машина за пакетиране на кутии, машина за пакетиране на стекове, въздушен компресор, система за вакуумиране, генератор, система за обезпрашаване. Конфискувани са също два камиона и шест безмоторни лодки.

След изземането на цялата създадена стока, машините и суровината, нужна за ново произвеждане, е направена експертиза от движимости лица.

Експертната оценка на материала за производството на цигари и на машините е следната: 264 000 създадени кутии цигари са оценени на 1 320 000 евро, 1680 нарязан тютюн за стесняване - на 218 000 евро, конфискуваните машини - на 1 500 000 евро. От конфискувания материал могат да се произведат 2 000 000 кутии цигари. Финансова вреда на държавната хазна, вследствие от неплатени данъци, е оценена на 1 232 916 евро.

По случая се води досъдебно произвеждане, следено от Следствен съд в Сарагоса.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР