Специализираната болница за рехабилитация в Рудозем прави кампания за безплатен

...
Специализираната болница за рехабилитация в Рудозем прави кампания за безплатен
Коментари Харесай

В Рудозем лекуват безплатно

Специализираната болница за рехабилитация в Рудозем прави акция за безвъзмезден банкет на пациенти, които са с прекратени здравни осигуровки, до края на февруари. Мотивът е обезпокоително възходящата заболеваемост на популацията в Смолянска област, обясниха медиците. Те подели самодейността, защото огромна част от хората в региона поради неплатени здравни осигуровки търпели болките си и не търсели помощ. 

В акцията профилираното заведение приема пациенти от всички общини гратис и им прави процедури за възобновяване от редица съществени болести. Така тежко заболели без осигуровки получават рехабилитация и физиотерапия с последна дума на техниката за лекуване на травматологични и неврологични болести, за възобновяване след прекарани инфаркти на миокарда и инсулти.

Също по този начин рехабилитация за страдащите от детска церебрална парализа, множествена склероза, провали върху периферната нервна система. Медиците наблюдават пациентите онлайн 24 часа в денонощието. Така лекарите постоянно виждали индикатори, които се изпускат при елементарна кардиограма. Кампанията за банкет на неосигурени пациенти важи единствено за заболели от Смолянска област след авансово записване, посочи Емине Балева, шеф на болничното заведение за рехабилитация в Рудозем. В болничното заведение се лекуват пациенти по клинични пътеки.

Специализираното здравното заведение разполага със 151 кревати и работи както със Здравната каса, по този начин и по стратегия на Национален осигурителен институт, по стратегия за обществено подкрепяне и на свободен банкет. Помещава се в постройката на закритата преди 7 години общинска болница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР