Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде спасена.Това е

...
Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде спасена.Това е
Коментари Харесай

Емблематичната болница за рехабилитация в Котел ще продължи да съществува

Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде избавена.Това е резултатът от диалога сред служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и кмета на Община Котел Коста Каранашев.

Срещата се състоя в кабинета на кмета и на нея участваха по избор на министъра 20 човека- чиновници от личния състав на Специализираната болница за рехабилитация, както и ръководителя на Общински съвет Котел – Христина Чолакова.

Според служебният здравен министър аргументите за положението на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е неприятен мениджмънт и бойкот на активността. Поради тези причинитой одобри оставката на досегашния шеф доктор Цветан Влахов и разгласи, че на негово място ще назначен нов шеф.

Министърът посочи, че ще назначи човек, който личният състав ще излъчи. „ За мен е значимо той да има съответните качества и подготовка, а личният състав да му има вяра. Няма да е мъчно да се възвърне активността в болничното заведение при добър мениджмънт ", сподели той.

" Дейността на болничното заведение е саботирана през последните месеци, не мога да кажа повода. Агенция " Медицински контрол " влиза на инспекция, като се уверих, че би трябвало да бъде осъществена инспекция и от " Вътрешен одит ". Те ще излязат с отчети, с съответното положение на лечебното заведение. След тях ще стане ясно дали във здравното заведение има и спор на ползи по отношение на непозволени предопределение ", уточни министърът.

Служебният министър изясни, че е бил осведомен само за подадена от шефа на болничното заведение оставка с дата 16 май. Като доводи, шефът е изтъкнал, че от пет месеца не може да се оправи с ръководството на повереното му здравно заведение.

Според Меджидиев болничното заведение има прелестна база и съоръжение, доста по-добро от други лечебни заведения в България. По думите му личният състав е принуждаван със закани да напуща, а това е неприемливо. Както неприемливо той дефинира и връщането на пациенти при съществуване на свободни кревати.

Меджидиев сподели още, че болничното заведение има престиж и голямо бъдеще, и пациентите я харесват. Той съобщи, че би трябвало да се открие активност за дълготрайно лекуване и ще има в допълнение субсидиране като болница в далечен район.

След срещата със служебния здравен министър, кметът на Община Котел – Коста Каранашев разяснява, че е удовлетворен от препоръчаното работещо решение на доктор Меджидиев, а общинската администрация ще взе участие в оздравителния проект.

Емблематичната Специализирана болница за рехабилитация за град Котел ще продължи да съществуването си! Персоналът ще бъде възобновен на работа, а заплатите им ще бъдат изплатени, показа още Коста Каранашев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР