Специализирана полицейска операция стартира на територията на Перник, съобщават от

...
Специализирана полицейска операция стартира на територията на Перник, съобщават от
Коментари Харесай

ГДБОП и Жандармерията респектират крими контингента и хулиганите в Перник

Специализирана полицейска интервенция започва на територията на Перник , оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. В дейностите вземат участие чиновници на Групово дело " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ", ОДМВР-Перник и ГДНП.

Основната цел на засиленото полицейско наличие в миньорския град е определяне, задържане и профилактика на лица от дейния престъпен контингент . Също по този начин чиновниците на Министерство на вътрешните работи работят по набиране на информация за подготвяни или осъществени закононарушения от общ темперамент или нарушавания на публичния ред на територията на регионалния град, както и гарантиране на сигурността на жителите.

По мотив случая от 11 юни на породена междинна телесна щета, ОДМВР -Перник прецизира, че в Първо районно управление (на МВР) на обвинения 18-годишен юноша са формирани три досъдебни производства за разнообразни прегрешения.

На 12.05.2022 година е формирано досъдебно произвеждане по член 129, алинея 2 от Наказателен кодекс за това, че на 09.04.2022 година той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първичните процесуално-следствени дейности е получена информация за още три случая /побоя/ с негово присъединяване - през месец ноември 2021 година в заведение, на 11.12.2022 година - в региона на дискотека в центъра на Перник, а през март 2022 година - наоколо до зала " Кракра " в регионалния град. На 20.05.2022 година материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура - Перник.

На 29.05.2022 година е стартирано друго досъдебно произвеждане, откакто съгласно данни досега в пернишки ресторант, след зародил побой, младежът е предизвикал междинна телесна щета на 51-годишен перничанин. На помощ на потърпевшия се притекъл негов другар, който е, ранявайки 18-годишния в крайници. При дейностите на място било открито, че младежът е държал нож в ръката си. На 30.05.2022 година материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура - Перник.

Последният случай е от 11.06.2022 г, когато е получено известие от столично лечебно заведение за признат при тях. Започнато е досъдебно произвеждане по член 129, ал.2 от Наказателен кодекс, в хода на което е открито, че нападението е станало към 14.00 ч. същия ден пред заведение в центъра на регионалния град, на жертвата са нанесени удари в региона на лицето. Като съпричастен е открит 18-годишнят юноша. Той е арестуван на 12.06.2022 година, като по медицински аргументи е освободен. В хода на следствието са открити и разпитани 5 лица, приобщени са и записи от охранителни камери. На 13.06.2022 година материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура - Перник.

Трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо изговаряне, по отношение на разпределянето на наблюдаващ прокурор.
 Търсят коя прокуратура да проверява пернишки хулиган
Търсят коя прокуратура да проверява пернишки хулиган

Поради самоотвод на магистратите от прокуратурата в града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР