Специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност се

...
Специализирана полицейска операция по линия противодействие на битовата престъпност се
Коментари Харесай

Задържаха 18 лица при специализирана полицейска операция във Варненско

 Специализирана полицейска интервенция по линия противопоставяне на битовата престъпност се организира на 14 и 15.05.2020 година на територията на сектор полиция Белослав и Аврен и в Провадия. Изградиха се общо 11 контролно-пропусквателен пункт и бяха осъществени масирани полицейски инспекции, при които са арестувани общо 18 лица, както и 1 лице, оповестено за търсене за определяне на адрес. Изготвени са 29 полицейски разпоредби по член 64 от Закона за Министерство на вътрешните работи.

Проверени са общо 408 лица, профилактирани са над 70 лица от престъпния контингент. Установен е причинител на кражба от частен дом с. Синдел, по случая се води досъдебно произвеждане. Установен е и 53 годишен лидер на МПС, ръководещ товарен автомобил с прекъсната регистрация, по случая е формирана кореспонденция.

При СПО-то са тествани общо 204 МПС. Съставени са 16 акта по Закона за българските персонални документи,2 акта по ЗМВР и фиш по ЗДвП.

В с. Куманово полицейски автопатрул подава сигнал със стоп-палка и подхваща опит за прекъсване, за осъществяване на инспекция на л.а. " Опел Астра “ с непозната регистрация. Водачът не стопира на подадения сигнал, а усилва скоростта на колата и се отдалечава. С включена звукова и светлинна сигнализация служителите на реда последват автомобила и малко по-късно откриват колата, изоставена отключена в поле с рапица до гора в землището на с. Орешак.

При извършените незабавни оперативно – издирвателни дейности е открит лидерът на МПС – Р. И., на 18 година от с. Каменар, недееспособен. Лицето е арестувано за период до 24 ч., повдигнато е обвиняване по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс – за незаконно пречене на орган на властта да извърши отговорностите си. Взето е и административно отношение за откритото нарушаване на ЗДвП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР