Специализирана полицейска операция на пътя във Велико Търново. Тя се

...
Специализирана полицейска операция на пътя във Велико Търново. Тя се
Коментари Харесай

Спецакция на пътя във Велико Търново: какви нарушения има?

Специализирана полицейска интервенция на пътя във Велико Търново. Тя се организира по по метода „ изчерпателен надзор “ на основен път София – Варна, в региона на разклона за великотърновското село Балван.

В рамките на три часа са тествани 158 автомобила. Съставени са 6 акта и са наложени 17 санкции по фиш. Не са открити водачи, използвали алкохол или наркотични субстанции, излиза наяве от репортаж на

Основно водачите се сдобиваха с електронни фишове за превишена скорост. Имаше случаи с дете на предната седалка на автомобила, с изминал механически обзор и изчезнала гражданска отговорност.

„ Автомобилът не се води на мое име, по тази причина не съм отчел, че няма гражданска отговорност и по този начин. Сега ще напишат акт и ще отида да направя гражданска, тъй като съм с малко дете, ще се върна да показва годна гражданска и ще продължа “, споделя Горан Чобанов, водач, Велико Търново.

А какво се случва с отнетите коли?

„ Това е въпрос, на който все още не можем да  отговорим. Няма инструкции към момента. Това са промени в Наказателен кодекс, там дефинира съдът “, сподели гл. контрольор Радостин Върбанов, шеф на бранш „ Пътна полиция “ – Велико Търново.

Наказания има както за водачите, по този начин и за притежателите на колите. Ако карате с над 1,2 промила алкохол, колата ви се конфискува. Ако обаче не е на ваше име, притежателят би трябвало да заплати пазарната стойност на автомобила.

При отвод на лидер да даде проба наказването е до 6 години затвор и санкция до 2000 лв..
От 5 години затвор пък е това за водачите, предизвикали гибел на пътя, и за тези, които нямат брошура или избягат.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР