Специализирана полицейска операция е проведена на територията на областите Ямбол,

...
Специализирана полицейска операция е проведена на територията на областите Ямбол,
Коментари Харесай

МВР: Неутрализирана е ОПГ, занимавала се с изготвяне и разпространение на фалшиви документи

Специализирана полицейска интервенция е извършена на територията на областите Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Разград и Шумен.

Действията са осъществени на 8 юни от чиновници на секторите на Групово дело „ Борба са проведената престъпност “ в Шумен и Варна, бранш „ Фалшификации “ в основната дирекция, както и сътрудниците им от същите отдели в СБОП в Сливен, Пазарджик и Пловдив, под наблюдението на Шуменската окръжна прокуратура.

В хода на спецоперацията са арестувани четирима участници в проведена незаконна група (ОПГ), изготвяла и разпространявала неистинен публични документи, които съгласно първичните данни били употребявани главно на територията на страни от Европейски Съюз.

При осъществените обиски, претърсвания на две моторни транспортни средства и на шест адреса са открити и конфискувани неистинен български и непознати документи за идентичност – паспорти, персонални карти и свидетелства за ръководство на МПС.

На един от адресите е разкрита и работилница, употребена от групата за правенето им. Иззети са компютър, принтер, скенер, ламинатор и голям брой материали за разработване на фалшификатите.

Четиримата арестувани са привлечени в качеството на обвинени по воденото следствие от окръжната прокуратура.

С разпореждане на прокурор задържането на двама от тях е удължено до 72 часа. Впоследствие Окръжен съд – Шумен е наложил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на единия, а на другия – „ парична гаранция “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР