Специализирана операция на полицията и жандармерията се е провела в

...
Специализирана операция на полицията и жандармерията се е провела в
Коментари Харесай

Спецакция в Пловдивско: Разкриха множество нарушения

Специализирана интервенция на полицията и жандармерията се е провела в 13 обитаеми места, териториално обслужвани от Районно управление-Стамболийски, оповестиха от Министерство на вътрешните работи, представени от

Акцията се организира през вчерашния ден като част от превантивните ограничения за противопоставяне на престъпността, гарантиране на публичния ред и пътната сигурност, планувани от управлението на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Участваха чиновници от РУ-Стамболийски, секторите „ Специализирани полицейски сили ” и „ Пътна полиция ”, дружно с придадени сили от Зонално жандармерийско ръководство. В част от инспекциите са включени и инспектори от Агенция " Митници " и Регионална дирекция по горите.

При профилираната интервенция са обхванати общинските градовете Стамболийски, Перущица и Кричим и селата Йоаким Груево, Куртово Конаре, Триводици, Ново село,  Цалапица, Кадиево, Оризари, Златитрап, Брестовица и Устина.

Проверени са 469 лица, 389 МПС, 54 частни адреси, 36 търговски обекти, 16 питейни заведения, 2 пункта за цветни метали и заложна къща. По линия на пътния надзор са открити 102 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са връчени съответните актове и санкции с фиш.

Административни наказания са наложени и в други 8 случаи по силата на Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за гражданската регистрация. От чиновниците на реда са издадени 5 разпоредби и формирани 8 протокола за предизвестие.

По 4 акта и констативни протоколи са изготвили инспекторите от Регионална дирекция по горите. В рамките на акцията е стартирано досъдебно произвеждане за нерегламентирано разпространяване на облекла, имитиращи известни търговски марки.

47 продукти са открити в магазин в Ново село, изложени за продажба без единодушието на правопритежателя. Мъж, управлявал автомобил в границите на наложено административно наказване, е хванат в Кричим.

От частен адрес в същия град пък са конфискувани контрабандни над 300 къса саморъчно свити цигари и малко количество тютюн, за което е формирана инспекция. Проверки за противозаконен дърводобив, са формирани против двама поданици на Стамболийски и един от Перущица, в чийто дворове са открити дърва за огрев без нужните разрешителни документи.  

Закононарушения са открити и в два магазина в Стамболийски. В единия търговски обект има открити акцизни артикули - разнообразни типове алкохол и цигари, без да е показан съответния лиценз за продажбата им и със случая са ангажирани митническите чиновници.

От другия магазин са иззети близо 17000 пиротехнически произведения, също без съответните документи за търговия с тях. Започната е административна кореспонденция и инспекция за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР