Специализиран Център по колопроктология, за съвременна диагностика на различни заболявания

...
Специализиран Център по колопроктология, за съвременна диагностика на различни заболявания
Коментари Харесай

„СОФИЯМЕД“ разкрива Център по колопроктология


Специализиран Център по колопроктология, за модерна диагностика на разнообразни болести на дебелото черво и ректума, както и приложение на ефикасни способи за тяхното модерно лекуване и профилактика, към този момент действа в медицински комплекс „ Софиямед “.

Той разполага с висококвалифициран екип от медицински експерти с дългогодишна експертиза в региона на диагностиката и актуалните способи на лекуване на аноректалните болести.
-->
В центърa действа новаторската за България платформа THD ProctoStation, създадена през 2023г., която разрешава осъществяването на голям брой аноректални прегледи и електрохирургични процедури, с помощта на специфичен програмен продукт и модули. Системата дава опция за провеждането на трансанален и ендоанален ултразвук, аноректална манометрия, аноскопия с висока разграничителна дарба, за диагностика на аноректални злокачествени и доброкачествени болести като аноректален рак, перианална и анална фистули, анални фисури, анални брадавици, хемороиди, перианален цирей. Системата е на компания „ ИП Медикал “ - извънреден представител на THD S.p.A. – Италиански производител профилиран в създаването и производството на сложни решения за профилактика, диагностика и лекуване на болесттите срещани в пери-аналната област.

            „ УМБАЛ „ Софиямед “ постоянно е предложила на своите пациенти верните, точни и най-съвременни способи за диагностиката и лекуването на техните здравословни проблеми и болести. За първи път в България, точно в медицински комплекс „ Софиямед “ се предлага здравна инсталация от най-ново потомство предопределена за диагностика и лекуване на аналната област. Системата THD ProctoStation съчетава неповторимата опция за изцяло образно и ехографско обследване  на аноректалната област, както и тъкмо диагностициране на проблеми свързани с акта на дефекация (запек или инконтиненция) посредством манометрия. Специалният програмен продукт и другите налични модули събрани в платформата „ All in One ” (всичко в едно) разрешават осъществяването и записването едномоментно при един амбулаторен (без банкет в болница) аноректален обзор на разнообразни отклонения и болести в региона, а също по този начин и осъществяване на електрохирургичнa процедура “, разяснява доктор Бисер Петров, началник на Центъра, дълготраен колопроктолог, хирург и шеф на Операционния блок в УМБАЛ „ Софиямед “.

Специалистът изяснява, че чрез опита на екипа му и актуалната инсталация, с която разполага Центъра, на пациентите се предлага по едно и също време осъществяване на цялостната гама проучвания за диагностика на аноректални проблеми. Те се правят в амбулаторни условия (не се постанова банкет в болница ), при избрана поредност без загуба на време за преместване в разнообразни пространства, или промяна на инсталация. Това основава комфорт както за пациента, по този начин и за експертите.

Екипът на Центъра по колопроктология е формиран от доктор Петров, доктор Гюнер Хаджиев и доктор Николай Спасов. Д-р Петров преглежда пациенти в “ – БЛОК1 (бул. „ Г.М.Димитров “ 16), а доктор Хаджиев в ДКЦ „ Софиямед “ – Люлин (ж.к. Люлин 7, бул. „ Джавахарлал Неру “ 23). След ориентиране от тях пациентите могат да се извърнат към доктор Николай Спасов.



Екипът на Центъра (отляво надясно): Д-р Спасов, доктор Петров, доктор Хаджиев

Час за обзор може да се запише на тел. 02 465 00 00 / 0895 555 444 (ДКЦ „ Софиямед “-БЛОК1), 02 465 00 03 (ДКЦ „ Софиямед “ – Люлин), както и през системата на Superdoc.bg

Повече информация за Центъра вижте на
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР