Специалистите уверяват, че няма нищо фатално и смъртноопасно в продължителното

...
Специалистите уверяват, че няма нищо фатално и смъртноопасно в продължителното
Коментари Харесай

Toва са последствията при липса на секс при жените!

Специалистите твърдят, че няма нищо съдбовно и смъртноопасно в продължителното възпиране от секс, само че физическите и психическите последици за женския организъм могат да бъдат неприятни. Сексуалната интензивност е мощен физиологичен стимулатор, написа zdrave.to.

Наблюдения демонстрират, че интимната непосредственост даже и единствено един път седмично, в действителност удължава живота. Какви могат да бъдат следствията от неналичието на секс при дамите:

Последствие №1. Засилване или намаляване на либидото.

“У някои дами, които дълго време не са правили секс, се вижда изнемощялост и намаляване на половия апетит. Но не всеки път ”, споделя сексологът Сари Купър. При други неналичието на секс го прави по-желан, в сравнение с по-рано. Според американския доктор и журналист Лорън Щрайхър, част от пациентките след самоограничение не са в положение да работят и да се концентрират върху други неща, с изключение на върху секса.

Последствие № 2. Лошо въодушевление.

“Сексуалната непосредственост е отчасти физическа, отчасти психическа. Това е на първо място контакт на кожа с кожа. Интимната връзка подарява колегата с голям брой милувки и докосвания, като това оказва помощ за контролиране на настроението и на двамата ”, твърди доктор Купър. На хормонално равнище сексът провокира повишаване на окситоцина, а също и на мозъчните биоактивни субстанции ендорфините. Знаете, че тези субстанции блокират болката и покачват настроението. Без тези вътрешни “наркотици ” дамата може да се усеща потисната и никому ненужна. Изследвания демонстрират, че въздържанието и клиничната меланхолия са тясно свързани, макар че не може да се изясни тази причинно- следствена връзка.

Последствие № 3. Изтъняване стената на влагалището.

“Без постоянен вагинален секс с придвижване на годините стените на влагалището изтъняват, заради което след това поражда мъка. При дамите, които рядко се любуват на секса, в менопаузата постоянно се следи вагинална сухота. Това се изяснява с незадоволителното кръвообращение ”, разяснява доктор Щрайхър. Разбира се, главната причина за болката е дефицитът на естроген, към 50-55-годишна възраст равнището му е сериозно ниско, а това е рисков фактор. Според доктор Купър направата на вагинален секрет неизбежно понижава с възрастта, само че неналичието на стимулация форсира този развой.

Последствие № 4. Променя се равнището на напрежението. “Недостатъчно стресоустойчивите дами имат наклонността по-често да желаят секс, само че това е единствено наблюдаване, а не потвърдена причинно- следствена връзка. Ако половият контакт е стрес за вас, то гладът единствено ускорява този стрес. Случва се и противоположното: по-малко фамилиарност, по-малко стрес ”, установи доктор Купър. Пилотно проучване на шотландски учени удостоверява следното: лабилността на кръвното налягане и равнището на стрес са по-високи при хора, които постоянно се занимават със секс. Щрайхър счита, че в това отношение има доста незнайни. За някои дами интимната непосредственост е неприятна сама по себе си. За други това е единствено следващото “задължение ” в всекидневието.
Последствие № 5. Намалява рискът от инфекции.

Въздържането от секс провокира освен отрицателни последици. В известна степен това е и профилактика. Намаляването на броя на интимните контакти значи понижаване на риска от полово излъчени инфекции. Разбира се, тук доста зависи и от вашия сътрудник. Въпросът е в това дали ви е нужна тъкмо такава профилактика.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР