Специалистите на НАСА предложиха няколко начин за частично намаляване на

...
Специалистите на НАСА предложиха няколко начин за частично намаляване на
Коментари Харесай

НАСА ще охлажда вулкана в Йелоустоун, за да спаси човечеството

Специалистите на НАСА предложиха няколко метод за отчасти понижаване на температурата на Йелоустоунския вулкан. BBC отбеляза, че супервулканът в Йелоустоун изригва един път на към 600 000 години и към този момент е време да се задейства още веднъж. Противопоставянето на НАСА против вулкана описа Business Insider.

Според анализите и пресмятанията, изригването на Йелоустоунския супервулкан ще докара до вулканична зима. Ще последва внезапно изстудяване на долната част на атмосферата на Земята. В проучването на Организация на обединените нации на тази тематика се споделя, че човечеството има продоволствия за 74 дни. След това ще настъп и апетит в целия свят.

За понижаване температурата на магмата е допустимо да се употребява вода. Но реализацията на този план е на процедура невъзможна – належащо е прекомерно огромно количество вода.

Построяването на голям акведукт в района би било прекомерно скъпо. А и локалните поданици надали ще останат удовлетворени, че всичката вода от техния район ще бъде изразходвана.

НАСА предлага различно решение. Да се пробие канал с дълбочина към 10 километра и в него да се вкарва вода под високо налягане. Каналът би трябвало да бъде продънен в профил на вулкана, а не на неговия връх, тъй като отвесният сондаж може да провокира изригване.

От друга страна, вулканът може да се употребява за основаването на гигантска геотермална електроцентрала, която да генерира извънредно евтина електрическа енергия. Но за пробиването на канала са нужни $3 милиарда.

 

kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР