Специалисти от университета Джонс Хопкинс в сътрудничество с НАСА ще

...
Специалисти от университета Джонс Хопкинс в сътрудничество с НАСА ще
Коментари Харесай

Учени ще изпратят сърдечна тъкан на МКС за изследване на стареенето

Специалисти от университета " Джонс Хопкинс " в съдействие с НАСА ще изпратят мостри от сърдечна " тъкан върху чип " на Международната галактическа станция (МКС), заяви Юрикалърт.

Целта на плана е тъканта да бъде следена за промени в митохондриите на клетките на сърдечния мускул (тяхното захранване) и способността им да се редуцират в условия на ниска гравитация.

Тъканните проби ще бъдат изпратени в космоса с товарния транспортен съд " Дракон " на компания " Спейс Екс ", чието изстрелване е планувано за средата на март. 

По време на задачата астронавтите на борда ще прибавят към пробите три медикаменти, утвърдени от американското Управление за надзор над питателните артикули и медикаментите (FDA), в опит да предотвратят промени в сърдечните кафези , за които е известно или се допуска, че настъпват по време на продължителни  космически полети.

" Възможно е наученото от тези опити в космоса да ни осведоми по какъв начин да лекуваме сърдечни проблеми, свързани с възрастта, защото доста от към този момент откритите промени в сърдечните кафези на галактическите откриватели имитират промени, свързани със стареенето на сърдечния мускул като цяло ", споделят откривателите. 

Изследователският екип изпрати сърдечна тъкан в Космоса и през март 2020 година Направените опити демонстрираха, че микрогравитацията в Космоса е трансформирала митохондриите на клетките и способността на тъканите да се редуцират.

В новите опити учените ще се съсредоточат върху протеините, задействани при тъканно инфектиране и митохондриална дисфункция.
Астронавтите на МКС също по този начин ще ревизират дали някое от трите медикаменти може да предотврати проблемите, предстоящи в намиращите се в космоса сърдечни кафези.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР