Специалисти от туристическия бранш прогнозират, че повишаването на заболеваемостта от

...
Специалисти от туристическия бранш прогнозират, че повишаването на заболеваемостта от
Коментари Харесай

Експерти не очакват COVID да се отрази негативно на зимния туристически сезон

Специалисти от туристическия отрасъл предвиждат, че повишението на заболеваемостта от Covid-19 в Западна Европа няма да окаже отрицателно въздействие върху зимния сезон и ски ваканциите у нас. Не се чака отменяне на ски почивки от задгранични туристи, уточни пред БНР шефът на Института за оценки и разбори в туризма Румен Драганов.

„ Това беше и изказването на Глобалната асоциация на туроператорите. Те се обърнаха към държавните управления да не основават спомагателни проблеми също така, което е препоръчано като решение зелен документ, съблюдаване на отдалеченост, миене на ръце и носене на маска. Т.е. другите ограничавания водят до тежки стопански последствия, тъй че се чака да не бъдат утежнявани, може в допълнение да се желае PCR тест, само че няма да има ограничавания в пътуванията “.
свързани новини1443на 18.12.2021
Със започването на пандемията и рестриктивните мерки, които бяха наложени ползата към пътуванията е повишен двойно. Очаква се и мощен летен сезон през идната година, предвижда Румен Драганов.

Ситуацията към пандемията от ковид, както и затегнатите ограничавания за пътешестване и рестриктивните мерки, наложени за броя гости, които могат да вземат участие в огромни събития са измежду аргументите обаче най-голямото туристическо ревю в Берлин, което се организира през март, да не се състои присъствено и през идната година. Германия е измежду страните, които генерират огромен брой летни почивки. Какво значи това за България?

Даниела Стоева, шеф на туроператорска компания, разяснява:

„ Предварителният интерес от пазара в Германия е доста по-силен в упованията, в сравнение с предходната година по това време имахме упования за сегашния сезон “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР