Специалисти от руския Национален медицински изследователски център "Мешалкин" разработиха сърдечна

...
Специалисти от руския Национален медицински изследователски център "Мешалкин" разработиха сърдечна
Коментари Харесай

Учени разработиха трайна сърдечна клапа за детска хирургия

Специалисти от съветския Национален медицински проучвателен център "Мешалкин " създадоха сърдечна клапа, която натрупва минимално количество калций и е предопределена за детска кардиохирургия, съобщи ТАСС. Клапата ще действа по-дълго и на децата с присъщ недостатък на сърцето ще са нужни по-малко хирургични намеси.

"В центъра "Мешалкин " са основани сърдечни клапи за детска кардиохирургия, които в по-малка степен са уязвими към калцификация - една от главните аргументи за дисфункция на клапите, и затова ще бъдат употребявани по-дълго от аналозите им - разясниха от пресслужбата му. - Това ще разреши децата да избегнат по-големия брой хирургични интервенции ".

Детският кардиохирург Наталия Ничай от центъра "Мешалкин " разясни, че калцият се натрупва в детските сърдечни клапи за сметка на дейния метаболизъм. Поради тази причина сърдечната клапна протеза престава да действа обикновено и излиза от строя.

"Избрахме оптималния материал - волска яремна вена, която съдържа клапа, сходна с тази на белодробната артерия - сподели Ничай. - Става въпрос за безшевна протеза. Следователно няма спомагателни източници за струпване на калций. Най-важното обаче е, че основаната от екипа ни неповторима обработка на клапата разрешава да се понижи минимум 3 пъти степента на калцификация на биоматериала. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР