Специалисти от Министерството на извънредните ситуации в Русия са провели

...
Специалисти от Министерството на извънредните ситуации в Русия са провели
Коментари Харесай

Нови снимки и видео от мястото, където метеоритът отряза цял хълм в Русия, разкрития от сеизмолог

Специалисти от Министерството на изключителните обстановки в Русия са провели ревизия в района на опустошения рид в Хабаровски край, където се допуска, че е паднал астероид. 

Експертите установили, че има свлачище на почвата от планински скат. Според тях няма опасност от наводнение на селищата, защото река Бурея е заледена. Бурейският Водноелектрическа централа работи обикновено, написа Блиц.

По време на инспекцията експертите ревизирали версията за рухването на астероид в коритото на реката.
По-рано Алексей Маловичко, научният шеф на Геофизичните проучвания на Руската академия на науките, заяви, че неговите експерти не са записали рухване на астероид в Хабаровския край.



Според специалиста, най-вероятно, става въпрос за нормално свлачище. От Института по динамичност на геосферите също считат, че разрушаването на хълма не е породено от рухването на астероид. Не са регистрирани и сеизмични събития в района.
В същото време Петър Шебалин, основен откривател в Института за доктрина на прогнозата на земетресенията и математическа геофизика, разказа какво може да аргументи срив на хълма в Хабаровския край.

" Хълмът може да се срути, без да се сблъска с обект. Има такива случаи, само че те са доста редки, тъй като в случай че нещо може да се срине, то рухва, когато има някакво външно въздействие (земетресение или метеорит). Но когато няма спомагателни фактори тогава част от една планина или рид рано или късно ще се срине -  каза сеизмологът. Според него термичните резултати могат също да доведат до срив. Въздействията на дълбочина не могат да доведат до незадълбочено свлачище.



" Поради неочаквани промени в температурата скалният материал се уголемява или, назад, се стеснява. Това е допустимо единствено на повърхността, където температурните съмнения могат да бъдат бързи. На дълбочина това не се случва. Там обстановката е съвсем друга, по тази причина в този случай по-скоро се касае за влияние ” , заключава той.


Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР