Специалистът в спортното право Георги Градев обяви официално, че ще

...
Специалистът в спортното право Георги Градев обяви официално, че ще
Коментари Харесай

Георги Градев се впуска в битката за шеф на българския футбол

Специалистът в спортното право Георги Градев разгласи публично, че ще се кандидатира за президент на БФС на конгреса на 15 март тази година. Той направи това във Facebook.

" Приятели, мой цивилен и професионален дълг е да оказа помощ на българския футбол да излезе от рецесията и разцеплението, което настоящето управление на Български футболен съюз сътвори, по този начин стартира позицията на Градев, който е зает в процесите на няколко спорта.

- Вече 20 години работя в и за българския футбол. Почти няма клуб, футболист или треньор, на който да не съм оказал помощ. Изградих име и контакти във всички интернационалните футболни организации като ФИФА, УЕФА, ЕКА, ФИФПро, КАС и други. Имам зад тила си повече от 600 каузи в спортни инстанции. Помагам на дребни и огромни еднообразно. "

Градев показва, че формалният старт на акцията му ще бъде даден, откакто бъде оповестена покана за конгрес в Търговския указател. Преди дни Агенцията по вписванията отхвърли да направи това - поради много пропуски в подадените документи от страна на БФС и фактът, че Михаил Касабов още не е вписан като и.ф. на мястото на подалия оставка Борислав Михайлов.

Горното поражда съществени подозрения за следващ финт от страна на последния.

Георги Градев напомня за присъединяване си в тежката обстановка на разделяне и интернационална изолираност на българския шахмат. Регистрираната от него Българска спортна федерация по шахмат обезпечи присъединяване на националния ни тим на Европейското в Будва, на което нашите станаха шампионки. Участията им на неотдавна приключилите Световно и Европейско по интензивен шахмат и блиц също бяха подсигурени от БСФШ, която бе призната за член на ФИДЕ, само че държавният лиценз е в БФШ 2022.

" Дойде време да пренеса моя опит, познания, контакти и комуникативност в услуга на българския футбол. Започвам подготовка на моята кандидатура за президент (председател) на БФС. Привлякох изключителни специалисти от България и чужбина с опит, с които ще разработим стратегия за развиването на българския футбол и ще я предложим на футболната общност. Получих единодушието на потвърдени експерти в разнообразни области с огромно публично доверие, които да станат част от управническия орган на БФС. Ще имам срещи с страната и общините ", показва специалистът в спортно-правните проблеми.

Кандидатурата на Градев не е изненада. През есента на м.г. той напусна екипа на Димитър Бербатов, част от който бе още от началото на първата му акция.

На 7 декември Георги Градев съобщи следното при свое посещение в Z-Каст, подкаста на Клуб Z:

" Имам любимец, който е обединителна фигура. Ако този човек се кандидатира, аз ще застана до него и ще му оказа помощ, без значение дали той желае моята помощ или не. Ще се веселя, в случай че одобри. Ако той не застане, аз ще се кандидатирам. Защото, съгласно мен, българският футбол има потребност от повече експертиза и по-малко лица... 

Лично аз за себе си считам, че сега съм индивидът в българския футбол, който има най-хубавите контакти в международните организации - ФИФА, УЕФА, Европейската клубна асоцация ФИФпро, Агентската асоциация и Световният конгрес на лигите… Разбира се, че бих желал някой, който е доста по-достоен от мен да застане отпред на БФС. Ще поддържа него. Но когато не виждам подобен, ще бъда заставен аз да застана. ”

Явно въпросната " обединителна фигура " най-малко на този стадий стои надалеч от борбата за БФС.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР