Специалистът по задвижването на четирите колела Subaru празнува 50-ти рожден

...
Специалистът по задвижването на четирите колела Subaru празнува 50-ти рожден
Коментари Харесай

50 години задвижване 4х4 на Subaru

Специалистът по задвижването на четирите колела Subaru чества 50-ти рожден ден на системата си 4х4. Leone 4WD Station Wagon, първият в света всеобщо създаван автомобил със задвижване на всички колела се появи на пазара през септември 1972 година

При 98 % модели с 4х4, съвсем всяко транспортно средство, създадено и продадено от Subaru, има задвижване на всички колела. Така нареченото " симетрично AWD " е комбинирано с плосък и стилен боксерен мотор, което води до съвсем симетрично разположение на всички значими съставни елементи на задвижването - от мотор към трансмисията към задвижване на мостовете и задния диференциал.

Резултатът - невисок център на тежестта и уравновесено систематизиране на тежестта, което, в комбиниране с непрекъснатата мощ на четирите колела, обезпечава оптималната непоклатимост и сцепление, както и чудесно ръководство даже при неподходящи метеорологични и пътни условия.

„ Като една от главните технологии, подкрепящи нашия ангажимент към сигурността и удоволствието от шофирането, системата за задвижване на четирите колела на Subaru се развива непрестанно в продължение на половин век “ - сподели Томоми Накамура, президент и основен изпълнителен шеф на Subaru Corporation - „ Докато прекосяваме в епохата на електрификацията, ние ще продължим да усъвършенстваме нашите от дълго време култивирани благоприятни условия за задвижване на четирите колела и ще продължим да отстояваме разликата на Subaru във връзка с непоклатимост, динамичност на шофиране и ръководство. “

Изцяло електрическото Subaru Solterra също има общоприетоо задвижване на всички колела, което се възползва от дългогодишния опит на компанията. Електрически мотор с мощ 80 квт/109 к.с. се употребява на предния и задния мост, който развива оптимален въртящ миг от 169 Нм още през цялото време. Това в композиция със системата за подкрепяне на двойното задвижване на всички колела X-Mode подсигурява най-хубавото сцепление на всевъзможен терен, съгласно производителя.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР