Специален прокурор внесе нужните съдебни документиДо края на месеца му

...
Специален прокурор внесе нужните съдебни документиДо края на месеца му
Коментари Харесай

10 г. затвор заплашват сина на Джо Байдън

Специален прокурор внесе нужните правосъдни документи
До края на месеца му повдигат нови обвинявания

Още не е ясно защо ще бъде преследван Хънтър

До края на този месец американски федерални прокурори ще издигнат нови обвинявания против сина на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - Хънтър Байдън, по които той може да бъде осъден с до 10 години затвор. Това заяви специфичният прокурор по следствието против президентския наследник - Дейвид Вайс, който подаде и нужните правосъдни документи.

През юни, след 5-годишно следствие, Хънтър бе упрекнат, че не е подал в точния момент данъчните си заявления за доходи от над 1,5 милиона щатски $ за 2017 и 2018 година, както и за това, че е купил и имал за няколко седмици през 2018 година огнестрелно оръжие, макар че е имал, както самичък намерено призна, сериозен проблем с опиатите.

В края на юли Хънтър реализира съглашение, с което избегна наказване със затвор. По силата на договорката с прокурора Вайс, президентският наследник се призна за отговорен за данъчните обвинявания, които са леки прегрешения (той към този момент е платил дължимите данъци дружно с лихвите), и бе осъден с пробация, която планува две години той да няма законови прегрешения. В подмяна Вайс спря обвиняването за нелегално владеене на оръжие, което е престъпно действие, като Хънтър одобри да се подложи на рехабилитация.

На чуването на 26 юли обаче съдийката Мерилин Норейка отхвърли да подпише съглашението, което съгласно нея съдържа “нестандартни условия ”. Норейка уточни, че не е ясно дали договорката не подсигурява на Хънтър Байдън имунитет против преследвания за други закононарушения, които още се проверяват - като бизнес покупко-продажбите му с Украйна и Китай да вземем за пример.
Адвокатите на Хънтър показват, че той е спазил изискванията от съглашението и то остава в действие. Но прокурорите не са съгласни. А Вайс даде обещание новите обвинявания да са факт до 29 септември, само че не разкри защо ще са те.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР