Специален брой на списание ЛИК, посветен на Максим Минчев се

...
Специален брой на списание ЛИК, посветен на Максим Минчев се
Коментари Харесай

БТА издаде ЛИК за Максим Минчев

Специален брой на списание ЛИК, отдаден на Максим Минчев се пробва да сглоби пъзела на необятната, многопластова, енциклопедична и харизматична персона на генералния шеф на Българската телеграфна организация, който умря от Коронавирус в края на предходната година.

„ Разкази за разказвача ” – по този начин дефинират този брой на ЛИК неговите създатели и съставители. В него са събрани 19 гледни точки за Максим, които обрисуват облика на човек, владеещ изкуството да живее забавно и да генерира синергии, изменящи света.

" Максим имаше увличащ наративен подарък, от който се родиха десетките му книги в жанра на „ умния пътепис ”, достигащ до недрата на човешкото съществуване. Неговите разкази бяха вид „ летящо чердже “ – можеше да те придвижи, където пожелае, без да е нужно да ставаш от стола си ”, написа в предговора на броя Георги Лозанов. Спомени за Максим описват и други от най-близките му другари, съратници и сътрудници от международните осведомителни организации: Соломон Паси, Борислав Чалъков, Георги Милков, Кирил Вълчев, Златна Костова, Людмил Тодоров, Светломира Димитрова, Марин Делчев, Даниела Горчева, Христо Димитров, Михаил Гусман, Арам Ананян, Дядо Сионий, Михаил Михайлов, Александру Йон Джибой, Ерик Уайнър, Арнощ Табашек, Максим Бехар, Веселин Маринов.

В списанието е оповестен и фрагмент от последния пътепис на Максим Минчев за Африка, който следва да бъде публикуван от „ Фабер ”.

Новият брой на ЛИК, отдаден на Максим Минчев ще бъде по реповете в страната от 26 февруари. Ще може да бъде платен и от книжарници Хеликон и Нисим, както и посредством уеб страницата на издателство Фабер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР