Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела

...
Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела
Коментари Харесай

Спецапелативният съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев

Спецапелативният съд остави в ареста сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо. Той е упрекнат за присъединяване в незаконна група за пране на пари, ръководена от родителите му.

Определението на правосъдния състав, воден от арбитър Галя Георгиева, беше произнесено след пет часа заседание и е дефинитивно, заяви бТВ. То е подписно с изключително мнение от един от членовете на състава.

Това беше следващо искане за смяна на мярката на Вълчо Арабаджиев от неговата отбрана.

По време на днешното съвещание съдът одобри тройна здравна експертиза на лекари от " Пирогов ", съгласно която Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му разрешава да бъде в ареста.

 

Трима лекари ще изследват здравословното положение на Вълчо Арабаджиев

Адвокатът му Илиян Василев съобщи в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за възможен незаконен генезис на над 5 млн. лева, открити в банкови касети на негово име.

Адвокатът изнесе данни от следствието, които съгласно него сочат, че Маринела Арабаджиева е поискала от счетоводителка на фамилията парите да бъдат импортирани в банкови касети от сина й, като те да бъдат на негово име.

Прокуратурата обаче счита, че има задоволително данни за това, че Вълчо е знаел за незаконния генезис на импортираната от него сума.

Според правосъдния състав, Вълчо Арабаджиев би трябвало да остане в ареста, тъй като той не е в тежко здравословно положение, а и е налице обосновано съмнение за съучастието му в незаконна активност. Съдиите означиха още, че смяната на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднила следствието, като съгласно тях има опция той да се укрие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР