Как да спечелите 10 пъти повече лихва върху вашите спестявания (или повече!)

...
Спестяването на пари е една от първите стъпки към постигане
Коментари Харесай

Спестяването на пари е една от първите стъпки към постигане на финансова сигурност. Със стабилно салдо по спестовна сметка имате пари, за да покриете всичко - от неочаквани разходи до големи покупки, без да задлъжнявате.

Един от най-лесните начини да увеличите спестяванията си е като печелите лихва. С лихва банката ви плаща само за това, че сте оставили пари във вашата спестовна сметка. Не става много по-лесно от това.

Въпреки това колко лихва печелите зависи от няколко фактора. За щастие, ако не печелите голяма лихва върху спестяванията си, можете да използвате някои прости стратегии, за да увеличите значително спестяванията си.

Вижте днешните най-добри проценти за спестявания тук.

Как да печелите 10 пъти повече лихва по вашата спестовна сметка (или повече!)

Увеличете максимално лихвата, която печелите върху спестяванията си, като направите следното.

Изберете правилния тип спестовна сметка

Най-големият фактор за това колко лихва печелите е избраният от вас тип спестовна сметка. Вие правите всичко останало в този списък, но това няма да ви помогне почти толкова, ако имате грешната сметка.

Редовните спестовни сметки в момента предлагат средна ставка от 0,42%, според FDIC. Спестовните сметки с висока доходност, от друга страна, могат да се похвалят с проценти до 5,05%. Това е повече от 10 пъти по-високо. Натрупвана редовно, тази разлика наистина може да се натрупа с течение на времето.

Друга опция е да отворите сертификат за депозит (CD). Тези спестовни сметки предлагат ставки толкова високи (ако не и малко по-високи) от високодоходните спестовни сметки. И за разлика от сметките с висока доходност, които имат проценти, които варират в зависимост от лихвения процент на федералните фондове, процентите на CD са фиксирани, когато отворите акаунта, така че няма да се понижат, дори ако общите проценти се понижат.

Това каза, повечето компактдискове изискват да заключите парите си за определен период. Ако трябва да получите достъп до него преди изтичането на срока, можете да заплатите неустойка. Така че не забравяйте да имате предвид това, когато решавате какъв тип сметка да отворите.

„За спешни резерви, оставянето на тези в спестовна сметка ви дава предимството да можете да ги изтеглите за момент забележка“, казва Брайън Спинели, CFP, AIF, Co-CIO в Halbert Hargrove. „CD е малко по-рестриктивен и целта би била да ги задържите, докато станат зрели, ако искате да получите максималния размер на лихвата.“

Вижте предложенията за текуща сметка тук, за да видите колко можете да печелите .

Пазарувайте наоколо

Тарифите варират според високодоходните спестовни сметки и CD-та, така че е важно да проучите текущите оферти, за да намерите сметката, която плаща най-голяма лихва. Прекарването на малко допълнително време сега може да направи голяма разлика в бъдещите ви приходи.

Потърсете промоции и бонус оферти

Банките понякога предлагат бонуси за откриване на нова сметка или изпълнение на определени изисквания, като депозиране на минимална сума. Банките може също да предлагат промоционални лихвени проценти за ограничен период от време.

Следете за тези промоции и се възползвайте от тях, когато можете. Ако върнете допълнителните пари обратно в спестяванията си, това може да ви помогне да спечелите повече лихва.

Сравнете спестовни сметки и компактдискове онлайн сега, за да намерите този, който е най-подходящ за вас.

Бъдете имайте предвид таксите

И накрая, важно е да имате предвид всички такси, свързани с акаунт. Те могат да включват месечни такси за поддръжка на спестовни сметки и санкции за предсрочно теглене на компактдискове. Тези такси намаляват печалбите ви от лихви, така че не забравяйте да прочетете дребния шрифт и избягвайте сметки с прекомерни или ненужни такси.

Долната линия

Печеленето на повече лихва по сметката ви не не трябва да е трудно. Като изберете правилния тип акаунт, търсите най-добрите цени, търсите бонуси и промоции и внимавате за таксите, можете да спечелите 10 пъти лихвата (или повече) върху парите, които сте спестили.

Не забравяйте, че всяко малко помага, така че дори малкото увеличение на приходите ви от лихви може да се увеличи с течение на времето. С малко време и проучване можете да увеличите максимално лихвата, която печелите върху спестяванията си, и да постигнете финансовите си цели по-бързо.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР