Спестителите потенциално пропускат до £346 лихви на година, като държат

...
Спестителите потенциално пропускат до £346 лихви на година, като държат
Коментари Харесай

Спестителите пропускат допълнителни £346, като оставят пари в грешна сметка - как да сменят

Спестителите евентуално пропущат до £346 лихви на година, като държат парите си в сметки с ниски заплащания, демонстрират нови проучвания.

Данните от Atom bank демонстрират, че някои основни банки към момента заплащат единствено 1,40% за своите сметки за елементарен достъп. За съпоставяне, по-малките строителни сдружения и банките-претенденти заплащат над 5%.

Анализът идва, защото данните от услугата за превключване на настоящи сметки откриха, че повече хора от всеки път са сменили разплащателни сметки сред октомври и декември 2023 година Мнозинството от тези клиенти се реалокираха в банки на улицата, които предлагаха солидни бонуси за промяна до £200 преди Коледа.

Всички тези бонуси за превключване към този момент са изчезнали - предизвиквайки апели към спестителите да употребяват тази опция, с цел да ревизират своя % на спестявания. Когато избирате спестовна сметка, първо би трябвало да се уверите, че сте обхванати от Схемата за отплата на финансовите услуги (FSCS), която пази до £85 000 от п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР