Спестените публични средства от поддръжката на луксозните служебни лимузини на

...
Спестените публични средства от поддръжката на луксозните служебни лимузини на
Коментари Харесай

Сдружение „Зограф”: Кирил Петков да ореже автопарка на парламента

Спестените обществени средства от поддръжката на първокласните служебни лимузини на Народното събрание могат да се пренасочат за реституция и избавяне на скъпите фрески в храм-паметника " Св. Александър Невски ", оферират от неправителствената организация.

Огромният автопарк на Народното събрание, изискан напълно от българските данъкоплатци, би трябвало неотложно да бъде сведен най-малко с 50 или даже със 70 %, упорстват от съдружие „ Зограф ".

Парламентът е законодателен орган, а не е автостопанство или огромна таксиметрова компания, с цел да поддържа подобен величествен автопарк, това е напълно неприсъща активност за тази институция, аргументират се от гражданското съдружие.

От „ Зограф " припомнят също, че 47-ят парламент е и един от най-младите като междинна възраст на депутатите. Средната възраст на народните представители е към 40 години, като най-младият е на 23. По професионален профил депутатите в 47-ото Народно заседание са адвокати, икономисти, предприемачи, финансисти, инженери, IT експерти, лекари - в действителност съумели хора с положителни приходи, които умерено могат да си разрешат закупуването на персонален автомобил или пък да употребяват такси при нужда, означават от гражданското съдружие. Разбира се, няма нищо срамно и в това, в случай че депутатите от 47-ото Народно събрание стартират и по-често да употребяват услугите на столичния градски превоз, вместо да разчитат единствено и само на първокласните служебни лимузини, още повече че метростанция " СУ Св.Климент Охридски " се намира безусловно на броени метри до историческата постройка на българския парламент, акцентират от „ Зограф ".

Здравият разсъдък приказва, че изцяло задоволително е да има по два служебни автомобила за всяка една от парламентарните групи, както и няколко служебни лимузини - за управлението на 47-ото Народно заседание, а всички останали първокласни возила от автопарка е редно да бъдат продадени, безапелационни са в неправителствената организация. От „ Зограф " са уверени, че 34-годишният правист Никола Минчев от „ Продължаваме промяната ", определен за ръководител на 47-ото Народно заседание, също ще поддържа самодейността за внезапното понижаване на броя на служебните лимузини в Народното събрание за икономисване на бюджетни средства. Парите на данъкоплатците в условия на пандемия следва да се харчат законосъобразно, оправдано и най-много рационално, а не да се пилеят, акцентират от сдружението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР