Спешното отделение на болницата в Добрич е от стратегическо значение

...
Спешното отделение на болницата в Добрич е от стратегическо значение
Коментари Харесай

Министър Меджидиев откри модернизираното спешно отделение на МБАЛ Добрич


„ Спешното поделение на болничното заведение в Добрич е от стратегическо значение за района. Годишно през него минават над 31 000 пациенти, което го прави извънредно натоварено, а отговорността на медицинските екипи е доста висока. В тази връзка поисквам на сътрудниците от отделението да имат все по-малко пациенти и да работят по този начин, че жителите, на които се постанова да потърсят здравна помощ тук, да бъдат оптимално задоволени “. Това съобщи министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в по време на откриването на обновеното Спешно приемно поделение на МБАЛ Добрич, оповестяват от пресцентъра на здравното министерство.

 Ремонтът и преустройството на незабавното поделение са осъществени по линия на огромния капиталов план за модернизация на незабавната помощ BG16RFOP001-4.001-0001 " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ " – по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014 – 2020.

Основната цел на плана е обезпечаване на подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване на качеството и сигурността при оказване на здравната помощ.

В осъществяване на плана следва да бъдат актуализирани центровете за незабавна здравна помощ с техните филиали, незабавните отделения в държавните лечебни заведения, както и шест изнесен екипа в общините. Общият бюджет на плана е над 163 млн. лева, а крайният период за осъществяването му е 23 декември 2023 година

Директорът на болничното заведение в Добрич доктор Георги Желязков благодари на министерствата на опазването на здравето и на районното развиване и благоустройството, както и на компаниите – реализатори на строително-монтажните действия в лечебното заведение за навременното довеждане докрай на модернизацията на незабавното поделение, като уточни: „ Колегите, ангажирани в незабавните приемни отделения, заслужават да работят при по-добри условия, като в нашата болница от през днешния ден това е реалност “.

Министър Меджидиев уточни, че с изключение на незабавното отделения, в МБАЛ Добрич действат и други единствени за региона отделения. Такива са тези по неонатология, клинична патология, трансфузионна хематология, неврохирургия и други, както и бранш по инвазивна кардиология.

Здравният министър поздрави управлението на болничното заведение за положителния мениджмънт и за напъните, полагани за основаването на допустимо най-хубавите условия за пациенти и лекари, в това число за мотивирането на медицинските фрагменти и посредством повишението на работните заплати, да продължат да се развиват професионално в добричката болница.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на противоепидемичните ограничения в подтекста на идните парламентарни избори министър Меджидиев изясни, че не са въведени никакви забрани. Действащите ограничения, в това число и в изборния ден, са с целесъобразен темперамент.

Основните насоки, дадени от Министерството на здравеопазването, са за проветряване, съблюдаване на физическа отдалеченост и стерилизация. По отношение гласуването на лицата, сложени под карантина и изолираност, министърът беше безапелационен, че решението за това е на Централната изборна комисия, а отговорност на Министерство на здравеопазването са само заповедите за въвеждане на противоепидемични ограничения.

„ Що се отнася до просветителната система – учебни заведения няма да бъдат затваряни, всички противоепидемични ограничения в учебните заведения и детските заведения също са целесъобразни и въвеждането им е решение на съответния шеф “, добави здравният министър. Д-р Меджидиев още веднъж акцентира, че здравната система е готова за възможна по-тежка Коронавирус вълна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР