Спешно търсят хора за нуждите на МВР. Полицията обяви конкурси

...
Спешно търсят хора за нуждите на МВР. Полицията обяви конкурси
Коментари Харесай

Спешно се търсят 5000 полицаи у нас, вижте какви заплати им предлагат

Спешно търсят хора за потребностите на Министерство на вътрешните работи. Полицията разгласи състезания за над 5000 чиновници на реда. Недостигът е налице, защото доста чиновници са се пенсионирали или са минали на други длъжности и в други дирекции. Полицията търси да назначи 5027 униформени в цялата страна. Това е 10% от щата в системата, оповестява bTV.

Най-много служители на реда се търсят в най-голямата дирекция – столичната. Конкурс е разгласен за 306 патрулиращи служители на реда, 50 пътни служители на реда, 50 оперативни служащи и 15 проверяващи.

Може да кандидатства всеки, който дава отговор на избрани условия – да бъде български жител, до 40 години, неосъждан, да няма обвинявания против него, физически и душевен кадърен.

добрените претенденти за служители на реда ще преминат специфични курсове – в Академията на Министерство на вътрешните работи и в центровете за подготовка. Заплатата за униформени ще бъде сред 700 и 1000 лв.. За проверяващите служители на реда, за които е наложително юридическо обучение, тя ще бъде по-висока – над 1000 лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР