Спешните служби в цяла Европа са регистрирали увеличение с 60%

...
Спешните служби в цяла Европа са регистрирали увеличение с 60%
Коментари Харесай

Домашното насилие в Европа се е увеличило с 60% по време на карантината

Спешните служби в цяла Европа са записали нарастване с 60% на повикванията от дами, станали жертва на принуждение в фамилията си по време на карантината поради ковид, написа изданието Le Figaro, представено от организация " Фокус ".
По данни на европейското поделение на Световната здравна организация, по време на рецесията внезапно се е нараснало насилието против сътрудници и деца, като огромната заслуга за това са ограничаващите ограничения и карантината. 
„ През април страните членки записаха нарастване с до 60% по отношение на предходната година на незабавните повиквания от дами, жертви на принуждение от своите сътрудници, съобщи Ханс Клюге, началник на европейския клон на СЗО. Според него тази наклонност е присъща за съвсем всички страни.
А съгласно организацията на Организация на обединените нации, която се занимава със полово и репродуктивно здраве, в случай че карантината продължи още шест месеца, в този интервал е допустимо да бъдат регистрирани още 31 милиона случаи на принуждение в фамилии по целия свят.
Както напомня френското издание, европейският офис на СЗО включва 53 страни, в това число Русия. Дори преди епидемията една четвърт от всички дами и една трета от децата в този район са жертви на принуждение.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР