Спешни уволнения и наказания ще има днес в ОДЗ Брезичка

...
Спешни уволнения и наказания ще има днес в ОДЗ Брезичка
Коментари Харесай

Спешни уволнения заради клип с насилие над деца в детска градина в Бургас

Спешни уволнения и санкции ще има през днешния ден в ОДЗ „ Брезичка " в Бургас, откакто в интерент пространството през вчерашния ден бе публикуван клип със подиуми на принуждение над деца. На фрагментите се вижда по какъв начин госпожите Милена Петрова и Светла Иванова от група „ Мики Маус " в детското заведение скубят и наскърбяват 5-годишните си ученици.

Бургас

От 7 часа тази заран в детска градина " Брезичка " шефът на общинската дирекция " Образование " Веселина Таралова води следствие за скандалното видео. Директорката на детското заведение съобщи, че двете учителки до момента са с безупречна известност и при нея няма постъпили сигнали за принуждение над децата.
Събка Недева, шеф на ОДЗ " Брезичка ": Никакво напрежение не съм усетила да има в групата. Всеки ден влизам по няколко пъти в групата, не съм усетила такова нещо. Те са доста здрав екип.
Въпреки че в клипа ясно се вижда, че и двете учителки бият деца, втората учителка в клипа Светла Петрова съобщи, че няма никакво упражнено принуждение, а размахваните пръчки били част от атрибутите на мъжки танц, който репетирали с децата.
Светла Петрова: Никой не ме е търсил за някакво жестоко отношение от страна на колежката ми, а допускам, че в случай че има такова, те ще се извърнат към нея.
Рано тази заран майката на Милена Петрова е донесла молбата ѝ за овакантяване.
Веселина Таралова, шеф " Образование " в Община Бургас: За мен това е скандално, неприемливо. Недопустимо и всички би трябвало да си понесат наказването за това.
Предстои незабавен педагогичен съвет, на който ще се изяснят всички условия и ще бъдат оповестени съответни ограничения. От Община Бургас обявиха, че всички, които са съпричастни към този абсурден случай, ще бъдат уволнени дисциплинарно. Прокуратурата в Бургас също стартира следствие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР