Спешни мерки трябва да вземе правителството, адекватни, и по повод

...
Спешни мерки трябва да вземе правителството, адекватни, и по повод
Коментари Харесай

Хотелиери в Балчик: Средствата за украинските бежанци са крайно недостатъчни

Спешни ограничения би трябвало да вземе държавното управление, съответни, и във връзка интеграцията на тези хора в нашето общество, разяснява хотелиер

Част от хотелите в Балчик, настанили украински жители, ще продължат да работят и по новата стратегия за подкрепяне от 15 лева, утвърдена от Министерския съвет. В момента към 7000 са украинците на територията на област Добрич, получили краткотрайна протекция, а местата във ведомствените бази по данни на регионалната администрация са едвам към 500. Според хотелиерите плануванаъа сума за заслон и изхранване е извънредно незадоволителна и би трябвало да бъде преосмислена.

Украинските жители, пристигнали в България повече като туристи, към този момент напуснаха страната ни и тук са единствено извънредно нуждаещите се бежанци, които в действителност няма къде да отидат, безапелационна е Наталия Атанасова. Нейният хотел ще продължи да се грижи за към 150 бягащи от войната лица.

"Средствата са извънредно незадоволителни. Ще търсим помощ от БЧК, от този народен контактен център. Спешни ограничения би трябвало да вземе държавното управление, съответни, във връзка интеграцията на тези хора в нашето общество ", разяснява пред Атанасова.

Според Александра Джафарова, шеф на различен от хотелите в Балчик, помощта би трябвало да бъде увеличена на най-малко 20 лева на човек. Според нея би трябвало да се отстрани и изискването след започване на работа украинците да напущат хотелите или ведомствените бази до месец.

"Защото един човек няма по какъв начин с една заплата да заплаща квартира и да устоя още трима ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР