Спешни мерки и за достъпа до Витоша: Столичният общински съвет

...
Спешни мерки и за достъпа до Витоша: Столичният общински съвет
Коментари Харесай

Комисията по околната среда в Софийска община се събира за Витоша

Спешни ограничения и за достъпа до Витоша: Столичният общински съвет с проект да усъвършенства туристическата и спортна инфраструктура.

Увеличават се рейсовете към Витоша, с цел да може те да се трансфорат в опция на колите, които задръстват планината и на единствения кабинков въжен превоз до хижа „ Алеко “- Симеоновския, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Николай Минков. Спешна инспекция пък би трябвало да покаже положението на ски лифтовете и кои се нуждаят от незабавен ремонт. Това разгласи кметът Фандъкова в утринния блок на Българска национална телевизия.
 Проверяват лифтовете на Витоша Проверяват лифтовете на Витоша
Експерти от столичния строителен контрол и от метрологичната организация ще ревизират лифтовете на Витоша и ще създадат рекомендации за техния ремонт, а най-оп...

Следобед пък заседава краткотрайната комисия към Столична община по проблемите на Витоша. Тя излезе с с няколко оферти.

Експерти на Столичния строителен контрол и на Държавната организация по метрология ще ревизират положението на всички 14 въжени уреди на Витоша, заяви Йорданка Фандъкова.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: За да може да се създадат по -сериозни инспекции за положението и нуждата от поправки на лифтовете. Това ще се случи още тази седмица.
По този метод от Общината се надяват да задължат притежателя на въжените уреди - „ Витоша-ски “ - да ремонтира лифтовете.
 Задълбочава се дебатът за ориста на ски туризма на Витоша Задълбочава се дебатът за ориста на ски туризма на Витоша
Дебатът за ориста на ски пистите и лифтовите уреди на Витоша продължава. С всяка минала година все по-малко хора посещават Витоша като място,...

Да се понижат колите в планината през почивните дни, като се усили възбраната за достъпа им към „ Алеко “ с още един час - от 11 до 15, предложи краткотрайната комисия по проблемите на Витоша.
Елен Герджиков, ръководител на Столичен общински съвет: Аргументът в действителност е, че в 14 ч. часа към момента има коли, които се качват в планината. Ако възбраната важи до 3, изключително зимата, това е времето когато се притъмнява, то доста по-малко хора се качват нагоре, а в 2 часа, когато доста хора към този момент слизат, а други се качат, се получават тези тапи.  © АРХИВ
Увеличава се и броят на рейсовете към Витоша.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Възложих към постоянните инспекции, които прави Изпълнителната организация по метробогия и механически контрол. Да се направи и междуведомствена група, тъй че към тези инспекции да се включат и сътрудниците от строителен надзор, с цел да може да се създадат по съществени инспекции за положението и нуждата от поправки на лифтовете. Още идната събота и неделя ще бъдат повишен броят на рейсовете по линия 66, които са за „ Алеко “ - най-натоварената линия. Ще има рейс, който ще изчаква на долната станция на лифта, тъй че в случай че се изпълни има още чакащи хора, да се включи в придвижването.  Електровелосипеди чартърен в София Електровелосипеди чартърен в София
Как една концепция на млад откривател може да се трансформира в сполучлива опция на градския превоз? Каква поддръжка могат да получат започващите компан...

От пролетта пък столичани ще могат да се качват в планината с електровелосипеди. За задачата ще бъдат построени три стоянки, обясниха от самодейност „ Зелена София “.
Елица Панайотова, основен координатор на „ Зелена София “: Това не е мотопед, по този начин, че се изисква физическа интензивност, само че защото електрически е мотора той облекчава ужасно доста придвижването и е доста елементарен.
Планира се и построяването на зелени клинове, които ще свързват с директни велосипедни трасета столичните паркове и Витоша.

Всички са на мнение, че генерално проблемите на Витоша с ремонта, поддръжката и развиването на туристическата, спортната и транспортна инфраструктура ще се решат единствено посредством новия организационен проект. За задачата съветниците от комисията желаеха той да им бъде показан още идната седмица и едвам тогава ще решат дали да го поддържат или ще имат забележки към него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР