Спешна координация от страна на държавните институции по отношение на

...
Спешна координация от страна на държавните институции по отношение на
Коментари Харесай

Над 100 са вече бежанците от Украйна в Балчик, хотелиери искат спешна реакция от властта

Спешна съгласуваност от страна на държавните институции във връзка с бежанците от Украйна да бъде основана упорстват хотелиери, предложили безплатно заслон на хора, бягащи от войната. Към този миг настанените украински и български жители в хотели и частни домове в Балчик са над 100. От Областната администрация в Добрич са поели уговорката идващите идващи да бъдат приютявани в общинския хотел в Каварна, който е с потенциал за 200 индивида. Търсещите заслон в нашата страна са най-вече дами, деца и възрастни хора. 

Държавните институции би трябвало да се намесят неотложно и да обезпечат правно-юридическа поддръжка за идващите от Украйна, съобщи Симеон Господинов, в чийто хотел в Балчик към този момент са настанени безплатно над 90 украински и български жители. 

Като срамна и безотговорна дефинира реакцията на страната ни във връзка с бежанците различен шеф на хотел в Балчик, в който също се подслоняват идващите от Украйна. Христо Желев показа, че се е обърнал за помощ към всички вероятни институции и министерства и чака техния отговор. 

Сред настанените има и бременни дами, майки с дребни деца, множеството не могат да употребяват кредитните си карти, а парите им в брой са лимитирани. 

В Балчик през днешния ден е бил и регионалният шеф на Добрич Галин Господинов, който е поел уговорката идващите пристигнали в нашата област бежанци да бъдат настанявани в общинския хотел в Каварна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР