Спектакълът "Великият укротител" на Димитрис Папайоану ще бъде представен извънредно

...
Спектакълът "Великият укротител" на Димитрис Папайоану ще бъде представен извънредно
Коментари Харесай

Великият укротител с извънреден спектакъл

Спектакълът "Великият умирител " на Димитрис Папайоану ще бъде показан изключително на 30 септември от 17,30 ч. в Дом на културата "Борис Христов " в Пловдив в границите на One Dance Week 2018. Фестивалът афишира трета спомагателна дата заради големия интерес към продукцията на фамозния гръцки хореограф и продължаващото записване в листата за чакащи. Билетите за първичните две дати - 28 и 29 септември, бяха изцяло изчерпани.
Два месеца преди дълго чаканото първо посещение на Димитрис Папайоану в България публиката ще има спомагателна опция да се допре до омагьосващата работа на един от най-известните и изкусни актьори в света на актуалните изпълнителски изкуства.
"Великият умирител " е спектакъл-съзерцание, в който се преплитат древногръцки фетиш към човешкото тяло, препратки към известни картини и творби на изкуството и впечатляваща преносима сценография. Постановката разголва душата и тялото, разрушава табута и се пробва да сдобри противоположните усеща, които бушуват във всеки.
Димитрис Папайоану е балканската звезда на актуалната танцова сцена, основател на голям брой награждавани авторски пърформанси и представления, креативен шеф на впечатляващите церемонии на Олимпийските игри в Атина (2004) и първите Европейски игри в Баку (2015), както и първият създател на нов театър за трупата на именитата Пина Бауш във Вутерпал - Since She (2018).
"Великият умирител " ще бъде показан в Пловдив преди формалните министър председатели в Англия и Съединени американски щати.
Билети за 30 септември се продават на касите на Easypay и онлайн, в системата на ЕpayGo.bg.
11-ото издание на интернационалния фестивал за актуален танц и пърформанс One Dance Week ще се организира сред 21 септември и 14 октомври в Пловдив, както ДУМА писа. Събитието се провежда от фондация "Едно за просвета и изкуства “ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

За повече информация следете @onedanceweek във Фейсбук, Instagram и Twitter, както и www.onedanceweek.com
http://bit.ly/NEWDATETAMER

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР