Спектакълът Пепеляшка остава в репертоара на Софийската опера и може

...
Спектакълът Пепеляшка остава в репертоара на Софийската опера и може
Коментари Харесай

Румънската прима Оана Андра се превъплъщава в Пепеляшка в Софийската опера на 7 октомври

Спектакълът " Пепеляшка " остава в репертоара на Софийската опера и може да бъде забелязан на 7 октомври. В ефира на предаването „ Нещо повече “ по „ Хоризонт “ диригентът Жорж Димитров  нарече творбата Джоакино Росини  „ една от най-брилянтните и виртуозни опери в музикалната литература “, а самият създател е заложил голям брой условия към изпълнителите ѝ.
Има ужасно доста отклонения и изписани хубости с ноти, от самия Росини, които нашите реализатори извършват доста добре. Това е смешна опера. Куриозът е че Росини я написа за 3 седмици. Поради това се постанова в следствие да се прибавят речетативите, а самата интродукция е взета от другата негова комична опера – „ Вестникът “. Но, към днешна дата, всички разпознаваме музиката като „ музиката на Пепеляшка “

В ролята на Пепеляшка в събота ще влезе примата на Букурещкия народен спектакъл Оана Андра.  Магът Алидоро, който замества феята-кръстница в интерпретацията на Росини, пък ще бъде  световноизвестният бас  Мартин Цонев.  Дандини е Атанас Младенов а бащата на Пепеляшка - Дон Манифико - Николай Петров. Сестрата на Пелеляшка - Клоринда – ще бъде Милена Гюрова,  Тисбе - Благовеста Мекки-Цветкова.

Режисурата е на Вера Петрова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР