Спечелването на първото място в българското първенство е основната цел,

...
Спечелването на първото място в българското първенство е основната цел,
Коментари Харесай

"Лудогорец" видя в Шимунджа решението за 11-ата титла

Спечелването на първото място в българското състезание е главната цел, сложена пред новия треньор на " Лудогорец " Анте Шимунджа. Това би била 11-а поредна шампионска купа за разградчани, които през 2021 година към този момент станаха еднолични рекордьори по следващи извоювани шампионати в България - 10. Словенският ментор беше публично показан през днешния ден пред медиите, дружно с новопривлечения Спас Делев.

" Щастлив съм за опцията, която имам в " Лудогорец ". Основната ни цел е да станем първенци и по-късно ще мислим по-напред. Обещавам, че ще работим крепко, ще даваме всичко от себе си, няма да се отхвърляме и съм сигурен, че играчите ще схванат напътствията ми и ще ги приложат. Говорихме дълго с управлението. Основната причина да дойде тук е, с цел да работя с подобен упорит клуб с толкоз амбициозни играчи. Другото е това, че имам вяра, че мога да оказа помощ на тима и дружно да прогресираме. Ако един футболист обаче мисли повече за себе си, в сравнение с за тима, ще би трябвало да си поговорим съществено. Аз обаче съм уверен, че тук няма да имам проблеми и футболистите ще дадат всичко от себе си да вървим напред. Разликата с ЦСКА е доста дребна, само че това не значи, че единствено против тях ще ни е мъчно. Всеки тим дава 110-120% против най-хубавия тим. Знаем, че сме най-хубавият тим, само че би трябвало да работим крепко, с цел да го потвърдим и покажем тази година ", разяснява Шимунджа, който от 2017 година водеше словенския " Мура " и има общо три трофеи на страната (преди това две с " Марибор " ).

Той добави, че желае да укрепи тима с нови футболисти, като измежду разновидностите са такива, с които Шимунджа е работил в " Мура ".

 

РЪКОВОДСТВОТО

От " Лудогорец " обясниха за какво са се спрели навръх този треньор. " Анте е постигнал доста с " Марибор " и " Мура ". Това, което направи в " Мура ", е почтено за почитание. От Б група с толкоз доста работа... Възможностите на нашите футболисти и техният потениал обаче са доста повече от тези на играчите на " Мура ". Анте сподели, че е доста добър треньор и по тази причина се спряхме на него ", разяснява спортният шеф на " Лудогорец " Георги Караманджуков.

Изпълнителният началник Ангел Петричев добави: " Утре тимът пътува за Анталия. Предстои на турска земя да изиграем пет контроли. Всичко е ясно по нашата стратегия от много време. Интересът ще бъде значителен, защото към този момент имаме нов треньор. Ще бъде забавно да забележим плодовете на неговата работа. Надявам се, че решението на нашите проблеми ще бъде Анте Шимунджа ".

 

ПЕЧАЛБА

Петричев проучва и представянето на тима от началото на сезона, като разкри, че присъединяване в Лига Европа е донесло на " Лудогорец " много солидни доходи. " Изпращаме една година, която мнозина биха определили като несполучлива. Аз бих опонирал на тези изказвания. Напуснаха ни доста основни играчи, пристигнаха доста млади момчета. " Лудогорец "  не позволи сериозен спад, като продължихме да сме част от груповата фаза на Лига Европа. Тези играчи заработиха и 13 милиона евро през предходната година , като не включваме приходите от продажба билети и продукти. Имахме несполучливо показване в груповата фаза на Лига Европа, само че не би трябвало да се не помни, че за пръв път в историята ни бяхме съпроводени от толкова травми. Много играчи страдаха от съществени травми. Тимът бе отслабен. Категорично мога да кажа, че главната цел е да станем първенци. Ще създадем всичко належащо, с цел да реализираме задачата си ", изясни изпълнителният шеф.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР