Спечелилият наградата за най-добър треньор за 2022 година Людмил Хаджисотиров

...
Спечелилият наградата за най-добър треньор за 2022 година Людмил Хаджисотиров
Коментари Харесай

Хаджисотиров пред Sportal.bg: Везенков е в друга стратосфера, дори аз не очаквах да постигне тези успехи

Спечелилият премията за най-хубав треньор за 2022 година Людмил Хаджисотиров даде особено изявление за Sportal.bg след края на церемонията на премиите на Българската федерация по баскетбол в София.

Хаджисотиров разяснява качествата и развиването на суперзвездата Александър Везенков, който предстоящо за трети път стана най-хубав баскетболист.

Наставникът на Рилски състезател разяснява и идният шампионат за Купата на България, като дефинира ЦСКА и Балкан за най-сериозни съперници на неговия тим.

“Честно казано, въобще не бях мислил за този приз. Конкуренцията е огромна, има много почтени положителни треньори в България ”, сподели пред Sportal.bg Хаджисотиров.
 Людмил Хаджисотиров е най-хубавият треньор за 2022-ра Людмил Хаджисотиров е най-хубавият треньор за 2022-ра
“Това е чест и съм признателен за признанието. Играчите имат голяма роля, както и моят щаб, а и на управлението на Рилски състезател за дадения късмет. Радвам се, че на церемонията видяхме толкоз доста митове на едно място. Радвам се и за Чавдар Костов, който също беше отличен.
 Чавдар Костов пред Sportal.bg: Нивото на баскетбола не е това, което е било преди години Чавдар Костов пред Sportal.bg: Нивото на баскетбола не е това, което е било преди години
Везенков към този момент е в една друга стратосфера. Това, естествено, радва всички нас. Ефектът от него се видя в мача с Португалия в Ботевград, където залата се беше изпълнила. Хората желаеха да поддържат българския народен тим, само че и да видят Везенков.

Аз на него съм му бил треньор при кадетите в националния тим, като още на това равнище той доминираше по същия метод. Неговото развиване продължи във всички последващи възрастови групи, само че даже аз не съм предполагал, че ще реализира чак такива триумфи.
30  Церемония
Аз съм в действителност доста благополучен, тъй като да има български състезател с такава доминация на такова равнище е неповторимо - в никакъв случай не е било преди този момент, само че се надявам изпод да дойдат други български момчета с сходни резултати.

Трябва всички да се гордеем с Везенков. Той превъзхожда с доста неща другите български баскетболисти, а и е най-хубавият в Европа. Естествено, преди всичко е геният, само че той има и извънредно високо баскетболно IQ. Много добре е учтив да е непретенциозен и извънредно работлив.
30  Церемония
Да, той е играл за националните ни тимове, само че е израснал в друга среда. Волята му за триумф го е поставяла в обстановки отвън зоната му на комфорт. Той поставя старания, които доста хора очевидно не са подготвени да положат и това почва да се изплаща. Но без да имаш гений няма по какъв начин да стане, а той очевидно има много гений.

Сигурен съм, че лявата му ръка му оказва помощ, тъй като е по-трудно да се опазят левичари. Те имат едно доста характерно възприятие към топката и към играта освен в баскетбола. Но не мисля, че това е главното. Просто той се извоювал и се е преборил за всичките си триумфи и те са му безусловно заслужени.

Трудно е да спечелиш Купата на България три пъти поред, само че тъй като знаем по какъв начин се печели, сме напълно фокусирани върху първия ни противник. Отборът на Бургас е много рисков и идва след седем следващи победи. Същевременно ние сме единственият отбор, който не се укрепи с нови играчи в трансферния прозорец, макар че сме първи в шампионата. Но пък сме “най-българският ” тим, тъй като имаме минимум чужденци. Надявам се структурата на нашия тим да ни донесе триумфи и да продължим да побеждаваме.

Очевидно е, че най-голямата ни конкуренция идва от ЦСКА и Балкан, които са с доста огромни благоприятни условия - класни баскетболисти и чудесни треньорски щабове. По никакъв метод не би трябвало да се отписват подли тимове като Черноморец, Берое, Левски, а най-безотговорно би било да кажа, че Ямбол би трябвало да се отпише, тъй като ние загубихме от тях в постоянния сезон. Тази година шампионатът за Купата ще е доста забавен и много непредвидим ”, заключи Хаджисотиров пред камерата на Sportal.bg.

Цялото изявление с най-хубавия български треньор за 2022 година гледайте във видеото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР