„Спасяването на българските евреи е безпрецедентен факт в световната история

...
„Спасяването на българските евреи е безпрецедентен факт в световната история
Коментари Харесай

Борисов от Израел: И днес България продължава да се бори с ксенофобията и речта на омразата

„ Спасяването на българските евреи е невиждан факт в международната история - нито един евреин от България не е изпратен в лагерите на гибелта. Ние се гордеем с този факт ". Това съобщи в Тел Авив министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с изпълнителния шеф на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. През 2018 година се отбелязва 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи.
Премиерът Борисов акцентира, че и през днешния ден България продължава да се бори против всевъзможни прояви на назадничавост, ксенофобия и тирада на омразата , в това число в изискванията на натоварен миграционен напън към страната. Той посочи, че българското държавно управление следи деликатно проблемите, свързани с расизма, расовата дискриминация и нетърпимостта.
Борисов срещна Дейвид Харис с уговорките на страната като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на тази година и посочи, че основната дума за разговор, която е употребена, е мир. Двамата разискаха също двустранните връзки и приноса на България за стабилизация и стабилно развиване на Балканите.
От своя страна Дейвид Харис акцентира, че комитетът има отлично партньорство с България и персонално с премиера Борисов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР