Спасителят на София“ ли е най-скъпо платеният общинар? Общинския съветник

...
Спасителят на София“ ли е най-скъпо платеният общинар? Общинския съветник
Коментари Харесай

Борис Бонев упорито крие колко пари получава от Столична община

„ Спасителят на София “ ли е най-скъпо платеният общинар?
Общинския консултант Борис Бонев от „ Спаси София “ е отказал документално да даде информация по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ), научи Трибюн. Столичният общински съвет е получил публично входирано писмо, в което е изискана информация  за получените от Бонев заплащания от началото на мандата му като общински консултант през 2019 година до през днешния ден. В настояването е посочено, че се търси информация по отношение на всички получени от общинския консултант заплащания, което включва месечните му хонорари за участия в съвещания на СОС и комисии, за присъединяване му в Съвета за ръководство на СОФП, за присъединяване му като член на Комисията според Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОНПИ), както и получените заплащания по отношение на направени пътни, представителни и други разноски.

 „ Отказвам на заявителя да бъде предоставена желаната информация “, се споделя в отговора на Борис Бонев.

Напомняме, че точно Борис Бонев от „ Спаси София ”, който твърди, че е за спазването на разпоредбите и законите, се оказа един от двамата общински съветници в столицата без декларация за предходната година след края на финалния период за подаването й. В миналата си декларация за 2020 година той заявява влог от 59 456 лв. и още един в размер на 6500 лв. като всичко е спестено от заплати – хонорари, които получава с помощта на присъединяване си в съвсем всички работни групи и комисии в Столична община.

През май тази година, въпреки и със забавяне, Бонев въпреки всичко подава декларация, в която обаче са декларирани едвам към 1000 лв. повече от предходната година. Според обществената информация до края на 2021 година Борис Бонев има 60 630 лв. на банков влог, още веднъж спестени единствено от заплати, едвам след няколко години на поста общински консултант. За съпоставяне – съгласно декларацията й пред КПКОНПИ след 11 години като кмет Йорданка Фандъкова има спестени към 43 000 лв..

„ За толкоз години градски активизъм не чухме и от кое място идват парите за спасяването на София? “, написа преди месеци сътрудника на Бонев в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Въпросът е състоятелен, тъй като всички в СОС са наясно, че точно Борис Бонев е най-скъпоплатеният общински консултант.

Какво крие водачът на „ Спаси София “, който сякаш упорства за бистрота и битка с корупцията? Вярно ли е, че единствените публично декларирани приходи на Борис Бонев са тези от Столична община, получени с помощта на благоразположението към него от страна на Елен Герджиков от ГЕРБ? Колко години стаж преди да стане общински консултант има Борис Бонев? Ако е правилно, че неговите хонорари от СОС от началото на мандата надвишават сумата от 200 000 лв., за какво останалите хора в „ Спаси София “ работят без възнаграждение? Все въпроси без отговор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР